Tippek a porterhouse steak grillezéséhez

A Porterhouse steak, a felső szalagbélből és a bélszín egy részéből álló vágás egy tiszta háztáji grillezés egy-két hüvelykes vastag kijelzője, vagyis amikor helyesen főzik. Szerencsére elkerülheti a kiábrándítóan kemény, túlságosan főzött porterhéjú steakeket, ha megismerheti az alapszabályokat, amikor sikeresen sütjük a vastag szeleteket a grillen – hogyan kell előkészíteni a húst, hogy mennyi ideig kell főzni a szakácsot a steak és hogyan kell helyesen megítélni doneness. Mester ezeket az alapvető lépéseket, és képes lesz arra, hogy kiderüljön gyönyörűen fésült, szaftos steak elég jó ahhoz, hogy a rivális a legfiatalabb steakhouses, és a töredék a költség.

A Porterhouse steakeket – és valójában az összes steaket – főzés előtt hagyni kell szobahőmérsékletre vagy 70 fokfahéjra melegíteni. Amikor a hideg steak érintkezésbe kerül egy lángoló forró grillsütővel, a hússzövet erősen összehúzódik, ami kemény, keményített külső kéreghez vezet. Ezzel ellentétben, ha a steakeket a hűtőből 30-60 perccel eltávolítja a grillezés kezdetét megelőzően, elkészít egy finom, egyenletes és egyenletes főzött steaket. Ha a szobahőmérséklet jelentősen meghaladja a 70 fokot, akkor hagyja, hogy a hús legfeljebb 30 percre álljon le, ugyanúgy, ha a hőmérséklet 70 foknál jóval hűvösebb, akkor hagynia kell, hogy a hús egy teljes órát kihagyjon. Azonban a hús szobahőmérsékleten hagyása élelmiszer-eredetű betegséget eredményezhet, ezért óvatosan vegye figyelembe ezt a módszert.

Ellenőrizze a kísértést, hogy a szezonban Porterhouse steak sós sütés előtt. Mivel a só nedvességet húz a hússzövetből, a grillezés előtt a sütést sózva a hús felszínére halmozódik fel, és szürke, részlegesen párolt Porterhouse steak-kkel, nem pedig magas hőérzetű ízzel, textúrával És a barna megjelenés, amire vágysz. Főzzük először a steaket, majd szalonnal és borssal rögtön szolgáljuk a kiszolgálás előtt.

Győződjön meg róla, hogy a grill rendkívül forró, mivel 10 percig melegíti fel a steak hozzáadása előtt. Helyezze a húst a grill legforróbb részébe, és főzzön, ritkán húsra 7-10 percig, a közepes ritka ritka húsokra 8-12 percig. Ha azt szeretné, hogy a steakek keresztjeleteket kapjanak, fordítsuk a húst 30 fokra, miután az első három-négy perc mindkét oldalon elfogyott.

Használhatja az ujját vagy a “poke” -tesztet, hogy meghatározza a Porterhouse steak szelídségét. A mutatóujjával a hús egyes részeit megmutatjuk, a ritka steak puha tapintású lesz, a közepes ritka steak pedig ellenállhat. Megbízhatóbb módszer a húshőmérő használatára. A ritkábban húsolt hús kb. 120 fokos fűnyírót regisztrál, közepes ritka 125 fok körül, közepes 130-135 fok. Amikor a steakja eléri a megfelelő hőmérsékletet, távolítsa el őket a grillből, és hagyja 15 percig ülni. Ne túlléptesse az ajánlott hőmérsékletet, mert a steak hőmérséklete akár 10 fokkal is emelkedhet a főzés után. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma húshőmérő használatát javasolja a steak belső hőmérsékletének tesztelésére annak érdekében, hogy a hús fogyasztása előtt legalább 145 ° C-os hőmérsékletet érjen el.

Meleg a szobahőmérsékletre

Fűszerezés

Főzési idő

A Doneness megítélése