Az átlagos női golf swing sebesség

Az átlagos női golfozó lendületi sebessége 65 mph, írta Tom Wishon a “Tíz dolog, amit gondolkoztál a golfklubokról.” Mivel egy nőnek kevesebb a felsőtest ereje, mint egy ember, a lendületi sebessége általában alacsonyabb. A megfelelő klubok használatával, növelve a felsőtestet és a magerősségét, valamint javítva a testtartást, maximálisan maximalizálhatja a találatok távolságát.

A női LPGA-játékosok átlagos swingsebessége a TrackMan által összegyűjtött adatok szerint 94 mph, a sofőrrel és 78 mph-val a 6 vasalommal. A PGA Tour-hoz képest a 113 mph-os és a 6-vas sebességű 92 mph-os sebességgel állítható. Egy nő hosszú autós versenyző átlagsebességének sebessége a sebességtől függően 105 és 120 mph közötti, a Wishon könyve szerint. A női amatőrnek viszont lassabb a lendületi sebessége a TrackMan szerint: a karcolás vagy a jobb golfozó átlagolja a 90 mph-ot, a 10-es handicapper átlagosan 83 km / h, a 15-es handicapper pedig átlagosan 79 km / h.

Ahhoz, hogy a swing sebességed maximális távolságot lehessen fordítani, meg kell egyeznie a vezető loftjával a swing sebességével. Míg a férfiak, mint például a Tiger Woods vagy John Daly, akiknek a swingsebesség elérte a 120 mph-es vagy annál magasabb értéket, alacsony padlót használhatnak, az átlagos nő golfozójának magasabb vezetői padlót kell használnia, hogy nagyobb távolságokat érjen el. Az optimális pilótapálya egy olyan női golfozónak, aki a pilótát 65 mph-ra ingereli, körülbelül 20 fokos, a Greg Peddie szerint “Nem vagyok golfozó, én játszom golf” szerint. Amíg nem tudsz egy klubot lendíteni 90 km / h sebességgel vagy annál gyorsabban, akkor nem fogsz eltalálni a labdát annyira, mint egy 15 fokosnál alacsonyabb padlásnál, írta Wishon.

Lee Brandon hosszú meghajtó bajnok, aki a golfozókkal közösen kijavítja a testtartásukat, ami gyakran eltér az ismétlődő lendülettől a domináns karon, Michael Lednovich szerint, aki Brandonról írt a “Southland Golf Magazinban”. Brandon mantrája a “testtartás egyenlő a hatalommal”. Amikor lengetsz, meg kell húznod a köldöködet, lenyomni a vállodat és meghosszabbod a nyakad és a gerinced. A testének mindkét oldalának egyenlően kell működnie, hogy maximalizálja a törzs forgásának erejét. Brandon felmelegszik egy kétoldalú lengés mellett a sofőrrel, 10 jobb lengéscsillapítást végezve, majd balra.

A nők különböző mozgásokat használnak a hintáikban, mint a férfiak, hogy kompenzálják a kisebb felsőtest erejét. Egy 2006-os tanulmány a “International Journal of Sports Medicine” című kiadványban részletesen bemutatta, hogy a Rouen Egyetem kutatói egy optoelektronikus rendszert használtak hét férfi és öt női golfozó golfhullámainak tanulmányozására. A női golfozók a vállon és a csípőforgatáson támaszkodnak a hátsó résen, hogy széles lendületet érjenek el, míg a férfiak nagyobb térd-rugalmasságot használtak, hogy a súlyukat a hátsó jobb oldalán helyezték át. Bár egy nőstény és egy hímivarítás mechanikája különbözik, ez nem befolyásolja jelentősen a swing sebességeket, javasolta a kutatók.

A golfizmok erősítése és nyújtása növeli a swing sebességét. Tragedor Meredith Steyer, az LPGA Golfklinikák női számára írt, 30 perces otthoni edzést javasol, amely a következőkből áll: túllövések, guggolók, gerincek, szupermánok, hidak, deszkák és lejtős csavarások. A táblát kivéve, mindegyik gyakorlathoz 15-20 ismétlést végezzen három készleten. Ez a testtömeges edzés a golfizmok körülményeit feltételezi, és nem igényel felszerelést.

Átlagos sebesség

Több Loft than Tiger

Állás a hatalomért

A női swing sajátossága

Erősítsük meg a golf izmait