Mi a polírozás?

A bőrtisztítás általában bármilyen típusú bőrhámlásra utal. A bőrtisztítás legáltalánosabban ismert hámlasztási típusa a mikrodermabrázió, egy olyan kozmetikai eljárás, amely javíthatja az aknét, a finom vonalakat vagy az életkor foltokat. Az otthoni vagy a bőrgyógyászati ​​irodában végzett mikroszkópos kezelés segíthet a bőre simábbá, lágyabbá és fényesebbé válni. Mindig konzultáljon orvosával, mielőtt otthon bármilyen kozmetikai eljárást megpróbálna.

A Microdermabrasionról

A mikrodermabráziót olyan kisméretű készülékkel végezzük, amely kis kristályokat roncsol a bőrre, ezek a kristályok a bőr felületét polírozzák. Ezt követően vákuumcsövet alkalmaznak a kristályok és az elhalt bőrsejtek eltávolítására. A mikrodermabrázió célja a bőr lerakódása és a pórusainak kitakarása, így a bőr kellemes és tiszta lesz. Habár a bőrdermabrázió legjavát legjobban a bőrgyógyász végzi, a készletek a pulton keresztül megvásárolhatók. Az otthoni készletek nem olyan erősek, mint a professzionális mikrodermabráziós eljárások, ám kevésbé költségesek.

Hány kezelési és mire számíthat

A Cleveland Clinic szerint egy mikrodermabráziós eljárás 20-30 percet vesz igénybe. A bőr típusától és állapotától függően 6-12 kezelés szükséges lehet a kívánt eredmények eléréséhez. A kezelések több héten át zajlanak, Az eljárás előtt megvitatják a bőre alapján várható eredményeket a bőrgyógyász vagy bőrgyógyász szakembereivel. Azonnal tájékoztatást kap arról is, hogy miként kezelje a bőrt a kezelés után.

Mellékhatások

A mikrodermabrázió kíméletes kezelés, minimális mellékhatással. A Cleveland Klinikája szerint, néhány óra múlva eltűnik a bőrpír, ha a bőr érzékeny. Ezen kívül nincs szükség leállásra, és azonnal visszatérhet a normál tevékenységekhez.

Ki kandidátus?

Bárki megtapasztalhatja a mikrodermabrázió előnyeit exfoliátorként. A Cleveland Klinika szerint a környezettudatos bőr, az életkor, a finom vonalak és az egyenetlen bőr jelenléte a legnagyobb előnyökkel jár a mikrodermabrázióban. Ha mély ráncok vagy akne hegek vannak, érdemes lehet erősebb eljárást alkalmazni, mint például kémiai hámlás, a mikrodermabrázió csak a bőr felszínén hatásos, míg a kémiai hámok mélyebbre hatolhatnak.

Költség

A mikrodermabrázió költsége nagyon sok tényezőtől függően változhat. Az eljárást végző személy képzettsége, földrajzi elhelyezkedése és a szükséges kezelések száma minden olyan tényező, amely befolyásolja a mikrodermabrázió költségeit. 2012-ben az American Society of Plastic Surgeons becslése szerint az országos átlagdíjak egy mikrodermabráziós ülésen 154 dollár volt.