Mi a tisztességes úszó 100 méterre?

Úszni egy kétperces 100 m lehet a legjobb idők vagy a legrosszabb idők. Kezdhetsz kezdődő felnőtt úszóként, csak hálásan, hogy befejezed a távolságot. Javított technikával és kitartással az úszási idők javulnak, valamint az Ön korábbi teljesítményével kapcsolatos elégedetlenséged. 2011-től az olimpiai rekord a 100 méteres úszáshoz közel 47 másodperc alatt áll. Mielőtt megítélné a teljesítményét, fontolja meg az időd befolyásoló tényezőket.

Az Úszás Nemzetközi Szövetsége korlátozza a versenytársakat a pontos dimenziókra, mivel a medence mérete meghatározhatja a verseny időpontját. A kisméretű medencék gyorsabb időt eredményeznek, mert keményen kinyúlhatják a falról, és jellemzően úszhatnak gyorsabban a víz alatt a felszín felszínezése előtt. Az olimpiai medencék mértéke 50 m, így egy 100 méteres úszáshoz egy fordulatot kell tennie a távolság teljesítéséhez. A 25 m-es medencében háromszor nyomja le a falat. Általánosságban elmondható, hogy a 25 méteres medencében lévő 100 méteres idő kevesebb, mint egy 50 méteres medencében.

Az úszási idő az életkor és a képesség szerint változik. Általánosságban elmondható, hogy a 100 méteres medencében az átlagos lapos úszók kényelmesen befejezik a 100 méteres úszást két perc alatt. Egy olyan játékos, aki kétperces intervallummal rendelkezik, egy 100 m-es, 30 perces, egy percet vesz igénybe. Egy versenytárs, aki egy 100 m-es intervallumban egy perc 10 másodperc alatt nem-stop mérföldet úszik, valószínűleg felborulna, ha egy perc alatt nem tudna 100 méteres sprintet befejezni.

A 100 méteres verseny ideje valószínűleg alacsonyabb, mint egy 100 méteres köridő, mert egy versenyen általában merülni kezdesz. A merülés, és az abból következő víz alatti sebesség, amitől kapsz, az úszáskor leolvasztja az időt. Ha a tempó óra eléri a “felső” vagy az egyenletes percet, a 100 méteres távolság kezdetétől lassabb idő lesz, mint a merülés kezdete. Például, a 100 m-es versenyed egy perc 30 másodperc lehet, és a köridõ egy perc 35 másodperc lehet.

A flip-fordulatok segítenek a 100 méteres úszásból kikapcsolni az időt. A szűk, gyors szivárgás és az erőteljes lökés a falon a leghatékonyabb módja annak, hogy megváltoztassák az irányt egy medencében. A rossz flip-turn azonban lelassít és dolgozik ellened. A túl korán túl sok helyet hagy maga után, hogy szűk, tekercselt helyzetben lássa el a nyomást, és a túl késő eltolás nem hagyhat helyet manőverezés nélkül. Használjon nyílt fordulatokat, vagy azokat, amelyekben egyszerűen megragadja a medencefalat és a víz fölött fordított irányba, ha a flopja flop vagy ha nehezen tartja a lélegzetet a víz alatti fordulatok alatt.

Medencehossz

Az intervallum alapjai

Race vs. Laps

fordulattal