Vízi gyakorlatok az ibkiknek

A sciatica olyan orvosi kifejezés, amely a lábfájdalom, bizsergés, zsibbadás vagy gyengeség tüneteire utal, amely az alsó hátsó részen kezdődik és az ülőideg mentén halad. Sok ember számára rövid távú betegség, de mások számára nem csak súlyos lehet, hanem hatással lehet az életmódra is. Az orvosi kezelés mellett olyan gyakorlatok is végezhetők, amelyek segítenek enyhíteni az ehhez a betegséghez kapcsolódó fájdalmat.

A vízhasználat előnyei

A gyakorlati rutinok egy vízgyűjtőben számos előnnyel járnak az iszlámban és más hátfájásban szenvedőknél. Ha idősebb vagy súlyos, akkor a víz természetes felhajtóereje segít a teherben tartani, ahogy áll vagy mozog a vízben. Olyan mozdulatok, mint a lábak felemelése, sokkal könnyebb a vízben. A víz viszkozitása természetes mozdulatokkal szembeni ellenállást biztosít, lehetővé téve az egyszerű gyakorlatoknak az épületek szilárdságát. Ez csökkenti a sérülések kockázatát is, amelyek az emelési súlyokkal találkozhatnak.

Vízhasználat variációk

Számos gyakorlati csoportot tehet meg, ha tiékat szenvednek. A legfontosabb dolog az orvoshoz fordulni, mielőtt bármilyen tevékenységet folytatna. Tudva, hogy mi a speciális fájdalom okozta fájdalom, az orvosnak sok szüksége van az edzésprogram kidolgozására. Számos iszapvíz gyakorlatokra összpontosít, hogy nagyobb támogatást nyerjen a hátnak azáltal, hogy erőt erősít az alsó háton és a hasban. A speciális diagnózistól függően más gyakorlatok, mint például az aerob testmozgás és a nyújtás is hozzáadhatóak egy rendszernek.

Pool Walking

A gyaloglás hatékony gyakorlat bárki számára, de a medence-gyaloglás növeli annak előnyét, hogy a lábakon vagy a lábakon nem lóg a talajra. A gyaloglásnak mellkasi mélységben kell lennie, és változatosságot lehet hozzáadni mind előre, mind hátrafelé. A vízen áthaladó víz erõsödni fog, amikor a víz ellenáll a mozgásnak.

Superman Stretch

Ez a gyakorlat kicsit többet igényel, mint a medence falának, hogy jó testet biztosítson a testnek. Tartsa a medence falához, és emelje fel a lábát az alsó részről, és nyújtsa a testét, hogy úgy nézzen ki, mint a Superman. Ez a technika kiterjeszti a hátsó részeket és a karok és lábak ízületét.

Térd a mellkasig

Ez a gyakorlat erõsíthetõ az alsó rész hátsó részén, miközben az izmokat is nyújtja. Álljon egy, kissé hajlított lábra, és egy kézzel tartsa a medence oldalán. Mozgassa a másik lábat, amíg párhuzamos a medence padlójával, majd hajlítsa be, amíg el nem éri a mellkasát. Végezzen öt ismétlést mindkét lábával.