A szingapúri tészta táplálkozási adatai

A szingapúri tészta a kínai éttermekben található tészta étel. Vékony rizs tésztát, borsót, kantoni eredetű sertéshúst és garnélarákot tartalmaz, és indiai vörös curry fűszerezik. A kínai étel táplálkozási adatai a recept és a szakács függvényében változhatnak. Általában az étel alacsony zsírtartalmú étkezési lehetőséget tesz lehetővé, de magas lehet nátriumtartalmú.

Kalória

Attól függően, hogy a szingapúri tészták készülnek, a kalóriák egy 1 csészés adagban 150-340 kalóriát tartalmazhatnak. Főételként a szingapúri tészta alacsony kalóriatartalmú. Ha naponta 2 000 kalóriát fogyaszt, akkor a tésztacsésze egy része megfelel a napi kalóriaszükségletének kevesebb mint 20 százalékának.

Szénhidrát

Mint tészta alapú étel, a legtöbb kalória szénhidrátból származik. Az 1 csészés adag 27- 58 gramm szénhidrátot és 4 gramm szálat tartalmaz. Az edényben lévő szénhidrátok jó energiaforrásként működnek, míg a szál segít az éhség szabályozásában. A tészta ételben lévő rost szintén segít a szervezetnek a hulladék eltávolításában, a székrekedés megelőzésében. Az egészséges tápláléknak szén-hidrátokból származó kalóriáinak 45-65 százalékát kell kapnia, és 21-38 gramm rostot kell tartalmaznia.

Zsír

Az alacsony kalória mellett a szingapúri tészta is zsírszegény. Még a legmagasabb zsírtartalmú edény is kevesebb, mint 25 százalék kalóriát tartalmaz a zsírból. A szingapúri tészta 1 csészés adagja 2-9 gramm zsírt és 62 milligramm koleszterint tartalmaz. Bár a zsír gyakran hozzászokik a súlygyarapodáshoz, ez nélkülözhetetlen tápanyag, és a napi kalóriatartalmának 20-35% -át kell biztosítania. Míg az étel alacsony zsírtartalmú, a garnéla tartalma magas koleszterinszintet eredményezhet. A szív egészségére korlátozza az étkezési koleszterin bevitelét napi 300 milligrammnál kevesebbre.

Fehérje

Mind a rák, mind a sertés hozzájárul az étel fehérjetartalmához, ami kiváló minőségű fehérje forrást jelent. A szingapúri tészta 1 csészénye 5-24 gramm fehérjét tartalmaz. A napi fehérje igényei változóak, a nemétől, életkorától, súlyától és aktivitási szintjétől függően. Általában a legtöbb egészséges felnőttnek 0,8 gramm fehérje van testtömeg kilogrammonként. Például egy 150 fontot meghaladó felnőttnek körülbelül 55 gramm fehérje kell naponta.

Míg a szingapúri tészta alacsony a kalóriák és a zsírok, és jó forrás a rost és a fehérje, ez egy nagy nátrium étel. Az 1-csésze adag 312-800 mg nátriumot tartalmaz. A magas nátriumot tartalmazó étrend növelheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. A kockázat csökkentése érdekében a napi nátrium bevitelnek napi 1500 és 2300 mg között kell lennie.

Nátrium