Mi az izmok a gördeszkás munka?

A gördeszkázás magas szintű egyensúlyt és koordinációt igényel, ami az izmok egész testében működik. Jó edzés csak egy gördeszkázással érhető el. A gördeszkázási trükkök növelik az izmok igényeit, mivel gyors egymásutánban többszörös ízületi mozgásokat igényelnek. A gördeszkázás általában a test egyik oldalán az izmok előnyben részesítését szolgálja, és a testmozgásnak ezt a formáját egyensúlyba kell hoznia a súlygyakorlással vagy a lábad talpra állításával.

A gördeszkázás működteti az alapvető izmokat. Az alapvető izmok stabilizálják a testet, és lehetővé teszik számodra egyensúlyt az instabil felületeken, ami a gördeszkázás kritikus eleme. A mag tartalmazza a hasizmokat, a csípő izomzatát és a gerincet körülvevő izmokat. A csípőizmjaid több mint 10 belső izmot tartalmaznak, amelyek stabilizálják a csípőízületet. A spinális izmok közé tartoznak a nagy izomok, mint például a latissimus dorsi és a trapzius, több belső izom mellett, amely kiterjeszti a gerinc hosszát.

A quadricepce erősen működik a gördeszkázással. A quadricepek közé tartozik a négy izom csoportja, amely a combja elülső részét alkotja. Ezek az izmok kiterjednek a térdre, és hajlítsa a csípőízületét. Korcsolyázási mozgások, mint például az ollie a térd kiterjesztése és a csípő hajlítás. A görkorcsolyák felfelé felgyorsulnak a lábak kiegyenesítésével, ami kiterjeszti a térdeket. A csípő kissé ütközik az ollie lefelé irányuló szakaszán.

A gördeszkázás működteti a hüvelykujját, amely négy izomcsoportból áll, amelyek a térdtől a térd hátsó részéig terjednek. A combnyeregek rugalmasan térdelnek, ami lehetővé teszi, hogy a borjakat a combja hátulja felé vigye. A térd elhajlása fontos ahhoz, hogy lehajoljon, és közben lehúzódjon az alacsonyabb súlypont közé. A csípőnyúlványok visszafelé mozgatják a medence tetejét, ami fontos mozgatórugója annak, hogy az egyik lábával előre haladjon a gördeszkás.

A gluteus maximus a test legnagyobb izmai között helyezkedik el, amely a csípőjétől a hólyagokig terjed. A gluteus maximus fontos stabilizáló izom a gördeszkázáshoz, amely lehetővé teszi számodra, hogy fenntartsd az egyensúlyt, amikor átugorodnak az álló helyzetbe. Hosszabbítás, különösen hiperextendens, a csípőd aktiválja a gluteus maximust. A csípő hiperextillációk segítenek a gördeszkáknak a maximális sebesség elérésében, ha sima felületen haladnak előre.

Az alsó lábak izmait gördeszkázással fejlesztheti. A gasztrocnemius izmok, az úgynevezett borjak, segítik a quadriceps kiterjeszti térdét. A görkorcsolyázók a gömbölykökre támaszkodnak a boka botrózisánál, ami a lábujjaidat lefelé irányítja. A planter hajlítása lehetővé teszi, hogy súlyát a test elülső része felé tolja, ami segít egy mozgó gördeszka irányának ebben az irányban történő mozgatásában. A tibialis elülső izom, amely a cölöpöket alkotja, a dorsalis flexiót szabályozza. A dorsalis hajlítás lehetővé teszi, hogy a sarkát lefelé döntse, miközben a gördeszkás, amely irányított irányítást biztosít az ellenkező irányba.

Mag

A négyfejű

combhajlító

Gluteus Maximus

Alsó lábak