Milyen fizikust kapsz csak sprintekből?

A sprint egy nagyon hatékony edzésforma, amely ötvözi a cardio edzés előnyeit az ellenállással. A sprint egy anaerob tevékenység – ez arra kényszeríti a szervezetet, hogy az igényeihez igazodva tárolja a tárolt energiáját. Ez is hormonális reakciót vált ki, amely az izomtömeg fejlődését okozza. Ezért a sprint jelentős változásokat okozhat a testösszetételben mind a testzsír százalékban, mind a sovány izomtömeg tekintetében.

Rántsa össze a lábad

Nem meglepő, hogy a sprinterek komoly izomfejlesztést tapasztalnak a lábukon. Elképzelhető, hogy a quadriceps, a hüvelykujj és a gluteus csak a sprintek végrehajtásakor jelentősebb fejlődésre számíthat. Az izom a comb alsó frontjánál, közvetlenül a térd felett, a legkisebb izom a felső lábszárban, míg a borjak viszonylag kicsiek maradnak. Összességében a lábad és a fenék nagyon izmos és nagyon megszabadul a sprintektől, a hatalmas erőkifejtésnek köszönhetően minden munkamenetben elő kell állnia.

Get Ripped Abs

Ha valaha is figyelted a sprintet az olimpia során, akkor tudni fogod, hogy a sprinterek mindegyike erősen definiált hasizmokat tartalmaz – mindegyiknek hat csomag absja van. Ez azért van, mert a sprint az egyik leghatékonyabb ab edzés. A hasi terület minden izomzatát teljes mértékben be kell vonni a sprint időtartamára annak érdekében, hogy a törzsét függőlegesen és kiegyensúlyozottan tartsa, miközben az összes szervet biztonságban tartja. A sprint minden erőteljes erejét hozzáadja minden hasi izomhoz, és ha a testzsír elég alacsony, akkor is elkezdi látni az áhított hatcsomagot és obliquét.

Felsõ test brilliance

A legtöbb sprintnek is nagyon fejlett teste van. Valójában a sprinter felső testét gyakran úgy definiálják, hogy a sztriáció – vagy az izomrostok meghatározása – látható. Bár ez a meghatározási szint nagyon alacsony testzsírt igényel, a rendszeres sprint lehetővé teszi, hogy a hát, a váll, a kar és a mellkasa jelentős mennyiségű izomtömeget fejlesszen ki és nagyon erősvé váljon. Ez azért van így, mert a karok a sprint alatt lengőként hatnak, egyensúlyba hozva az egyes lépések által létrehozott hatalmas erőt és a törzs forgását. A mellkas és a hátsó biztosítja a felsőtest stabilitását, hogy egyensúlyban maradjon és a helyes helyzetben legyen a sprintben.

Vonat intelligensebb, nehezebb

A sprint nagyon intenzív tevékenység. Még a világszínvonalú sprintek sem futtatnak sprinteket minden nap, ezért legyen óvatos, ne túlzásba vegyük. Beleértve a heti két-három alkalommal alkalmazott sprinteket is elegendő ahhoz, hogy észrevehető változásokat láthasson a testében. Ha súlyos izomdefiníciót szeretne látni, fontos, hogy csökkentse a testzsír szintjét úgy, hogy tápláló ételeit megfelelő mennyiségben táplálja a testére, és rendszeresen pihenjen és gyógyuljon.