A hat hónapos diétája

Mivel a csecsemők nem olvasnak könyvet, ritkán tesznek pontosan azt, hogy a gyermeknevelési könyvek vagy cikkek milyen korúak. Általános útmutatásokat követhet a 6 hónapos korosztály táplálásához, de ne felejtse el, hogy gyermeke vállalja a vezető szerepet a szilárd anyagok elindításában vagy az élelmiszer-preferenciák kialakításában. A legtöbb 6 hónapos ember készen áll arra, hogy nagy átmenetet alakítson ki szilárd élelmiszerekké. Ez az időkeret megfelel a jelenlegi Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia ajánlásainak, mely szerint a kizárólagos szoptatás az élet első négy hónapjában és lehetőleg az első hat hónapban a legelőnyösebb étrend.

6 hónapos korban az anyatej vagy a formula továbbra is a kalóriabevitelre vonatkozó tápláléklista. 6 hónapig a tipikus csecsemő – amely a tiéd lehet – három és öt táplálékot tartalmaz naponta. A táplált babák 24 és 32 oz között fogyasztanak. Minden nap. A tehéntej nem megfelelő egy 6 hónaposnál, mivel hiányzik a vas és más tápanyagok. Várja meg, amíg a baba legalább egy éves, mielőtt áttérne a képletre. Ne adjon gabonát a baba üvegéhez, hacsak a gyermekorvos nem javasolja.

Azt jelzi, hogy a baba kész a szilárd ételekre, általában körülbelül 6 hónapig jelenik meg. A 4 hónaposnál fiatalabb csecsemők általában nem tudják kezelni a szilárd ételeket, mert erős nyelvtörlésű reflexük van, ami megóvja őket a fulladástól, de megakadályozza a szilárd ételek lenyelését. A készenléti jelek közé tartozik az étkezés, az étkezés, a rágó mozdulatainak felkeltése vagy a száj megnyitása, amikor egy kanalat hozsz hozzá.

Kezdje a szilárd ételeket kis mennyiségben, legfeljebb egy teáskanál vagy kettő egyszerre. A szerző és a gyermekorvos, William Sears, M.D. azt javasolja, hogy az ujj hegyét a baba első kanállal használva – mosás után természetesen. Kezdjük azzal, hogy kis mennyiségű ételt helyezünk a baba ajkaira, majd továbblépjünk a nyelv csúcsához, melynek receptjei az édességnek. Ha a baba ezt jól meggazdagítja, anélkül, hogy kiütötte volna, tegye a következő adagot a nyelv közepébe. Sok szülő gabonával kezdődik, mivel nem túl édes. A rizs és az árpa a legkevésbé valószínű, hogy allergiás.

Ha egy hat hónapos étkezésbe több ételt ad hozzá – például pépes gyümölcsöket és zöldségeket – lassan indítson be, és egyszerre egy új ételt vezet be, két-három napig várva, mielőtt egy másik ételt vezetne be. Ha a baba allergiás reakciót mutat – amit kiütések, légzési problémák, gassiness, hányás vagy hasmenés bizonyít – tudni fogja, melyik élelmiszer felelős. 6 hónapon belül a szilárd ételek egy fontos kiegészítője az étrendnek, de nem szabad az anyatej vagy a formula helyett.

Szoptatás vagy Formula bevitel

Szilárd-élelmiszer kész

Solids indítása

A táplálkozás elősegítése