A probiotikumok a strepekkel dolgoznak?

A Strep-torokot a Streptococcus nemzetség baktériuma okozza, amely a torkát és a szájüreget fertőzi, ami rendkívül fájdalmas torokfajt okoz. A probiotikumok bizonyos típusai segíthetnek megakadályozni a strep-torkot. A probiotikumok használatával kapcsolatban azonban vannak bizonyos biztonsági aggodalmak, és beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen probiotikus kiegészítőt fogyasztana.

A testrészek természetesen tartalmaznak olyan baktériumokat, amelyek képesek a túlélésre anélkül, hogy bármilyen fertőzést okoznának. Bizonyos esetekben ezek a baktériumok hasznosak lehetnek, mert képesek gátolni a fertőző baktériumok növekedését. A probiotikumok olyan kiegészítők, amelyek célja ezeknek a hasznos baktériumoknak a szintjének növelése. A legtöbb esetben a probiotikumokat úgy tervezték, hogy növeljék a baktériumok szintjét a belekben, de bizonyos probiotikus készítmények célja a száj és a torok védelme.

A BLIS K12 néven ismert baktériumtörzset orális probiotikumként elősegítik. A BLISK12.com weboldal szerint ez a baktériumtörzs, amelyet Streptococcus salivariusnak is neveznek, segít megelőzni a strep-torok esetét, és hasznos lehet a rossz lehelet megelőzésében vagy kezelésében. Megakadályozva, hogy a Streptococcus kórokozó formái torkába kerüljenek, ez a probiotikus kiegészítő hatásos lehet a torok bakteriális fertőzésének kezelésére.

Az a mechanizmus, amellyel a Streptococcus salivarius megakadályozhatja a strep-torkot, a 2009-es “Future Medicine” című cikkében magyarázható. Ez a baktérium kiválasztja a bakteriocinok néven ismert anyagokat. A bakteriocinok olyan fehérjék, amelyek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Ennek eredményeképpen a Streptococcus salivarius nemcsak a szájüregi fertőző baktériumokat tudta összegyűjteni, hanem a baktériumok szekretálásával képes ölni vagy lassítani a káros baktériumok növekedését.

Bár a probiotikumokat sokak használják a bakteriális fertőzések megelőzésének módszerei miatt, bizonyos fertőzések is okozhatnak. Egy 2006-os cikk az “Alkalmazott és környezeti mikrobiológiában” megjegyzi, hogy a Streptococcus salivarius bejuthat a véráramba a fogászati ​​munka és a fogak erőteljes fogmosása után. Azonban ez a cikk arra a következtetésre jutott, hogy a Streptococcus salivarius fertőzést okozó lehetősége alacsony. Mivel ez egy viszonylag új probiotikum-kiegészítés, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen terméket bevennének a BLIS K12-gyel vagy más szájon át szedett probiotikumokkal. Ezeket a termékeket nem lehet helyettesíteni antibiotikumokkal a már meglévő strep torok esetekben.

Mi a probiotikum?

BLIS K12

Hatékonyság

szempontok