Mi okozza kisgyermek alacsony testhőmérsékletét?

Az átlag testhőmérséklet az egészséges kisgyermek számára 98,6 fok Fahrenheit, de ez a hőmérséklet csak átlag és a legtöbb gyermek testhőmérséklete ingadozik kissé a nap folyamán. A környezeti feltételek és a normál testfolyamatok ideiglenesen csökkenthetik a gyermek hőmérsékletét, de a krónikus alacsony hőmérsékleten súlyos mögöttes állapotot lehet feltüntetni. Tartsa nyomon a gyermeke normális átlagos testhőmérsékletét, és forduljon gyermekorvosához, ha alacsony marad.

Aktivitási szint

A gyermekek hőmérséklete jelentősen ingadozik a tevékenység szintjétől függően. Gyermeke hőmérséklete a szokásosnál magasabb lesz, mint a megerőltető edzés és a legalacsonyabb a reggeli órákban. Vegye újra gyermeke hőmérsékletét, amikor eszik, és több órán át ébren van, hogy jó képet kapjon az átlagos normál hőmérsékletéről.

Tápanyagbevitel

Az élelmiszerek, amelyeket a gyerekek fogyasztanak, erősen befolyásolják testhőmérsékletüket. Az éhséges gyermekek hőmérséklete kissé alacsony. Ráadásul a jód és néhány egyéb tápanyag hiánya alacsony testhőmérsékletet okoz. Adja meg gyermekének multivitaminot, és táplálja ki a kiegyensúlyozott és változatos étrendet annak érdekében, hogy megfelelő táplálékot kapjon.

Kisebb betegség

Gyermekgyógyász és szerző William Sears beszámol arról, hogy egyes gyermekek hőmérséklete csökken, amikor beteg. Gyakran előfordul, hogy ez a csepp előfordul a láz előtt. A lázcsökkentő gyógyszerek szintén alacsonyabbak lehetnek a gyermek testhőmérsékleténél néhány óra alatt.

Krónikus betegség

Alacsony testhőmérséklet néha krónikus betegséget jelez. A rosszindulatú vagy hatástalan pajzsmirigy által okozott hypothyreosis csökkenti a gyermekek hőmérsékletét, és hajhullást, depressziót és lassúságot okoz. A vashiány okozta vérszegénység szintén csökkentheti a szervezet átlagos hőmérsékletét. Egyes autoimmun betegségek csökkentik a test hőmérsékletét az immunválasz megváltoztatásával. Ha a gyermekorvos súlyos állapotot gyanít, egyszerűen vérellátást végez, és kérdezze meg gyermekeitől a többi tünetet.