Mi történik egy csecsemővel a halvaszületés után?

A szülési szülés egy fejlődő csecsemő halála és szállítása, amely a terhesség 20. hetében történik. A magzati halál bekövetkeztét követően a csecsemő még mindig ki kell tűnnie az anyaméhből. A haldokló gyermeke szállítása után nehéz döntések szembesülnek veled még akkor is, amikor megbirkózol a bánatoddal.

A Stillbirthról

Bár a szülés és a szülés folyamán halvaszületés alakulhat ki, a legtöbb halvaszületés megtörténik a munka megkezdése előtt. Félheti a legrosszabbat, ha észreveszi, hogy az aktív, rúgó csecsemő zavarossá válik. A szülést egy ultrahangos vizsgálattal igazolták, amely megerősítheti a magzati szívverés hiányát. Néha ez a teszt elmondhatja orvosának, miért halt meg a baba. Orvosa javasolhat vérvizsgálatot is annak megállapítására, hogy mi okozta a baba halálát.

Az Ön beállításai

Kezelőorvosa megmondja Önnek, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésére. A magzat halála után a munkaerő általában két héten belül kezdődik. Néhány nőnek szüksége lehet a magzat azonnali eljuttatására egészségügyi problémák miatt. Bár a munkaerő várakozása általában névleges egészségügyi kockázatot jelent, sok nő választja az indukált munkát. Ha az indukált munkát választja, kezelőorvosa gyógyszert is alkalmazhat a méhnyakra, hogy kibővüljön. Ezt követően intravénásan adják be az oxyticin nevű gyógyszert, hogy méhösszehúzódásokat okozzon. A magzat, a méhlepény és a köldökzsinór a szülés után megvizsgálja a baba halálának okait. Orvosa tanácsot adhat arra, hogy boncolást és egyéb vizsgálatokat végezzen a kromoszómális rendellenességek vagy más specifikus rendellenességek vagy fertőzések jelenlétének meghatározására.

Elbúcsúzni

A kézbesítés utáni vizsgálat befejezése után személyes időt tölthet a gyermekével. Ezek a pillanatok a tiéd, hogy megosszák egymással a választását. Lehet öltözni a baba, csíptetni a haját, fényképet venni vagy beszélgetni és énekelni vele. Egyes szülők megkeresztelik a gyermeküket, vagy megmérik a kórházi munkatársak által végzett méréseket, kézi nyomatokat és lábnyomokat. Ha emlékművet választasz, akkor egy szociális munkás vagy kórházi lelkész segíthet Önnek. Egyes temetési otthonok hamvasztásos szolgáltatásokat vagy koporsót és temetkezést biztosítanak a halott születésű gyermekeknek ingyenesen, ami segít a költségek fedezésében. Meg kell terveznie a szolgáltatást, miután a kórház kiadja a baba testét a temetéshez. Hogyan kívánja kezelni a baba emlékműveit, beleértve azt is, hogy ki szeretné meghívni, és milyen típusú szolgáltatásnak érezte magát megfelelőnek, nehéz döntéseket hozhat. Azonban ez a fájdalmas folyamat segít Önnek a szükségtelen lezárás megadásában.

Okok keresése

Az összes halvaszületés felének oka soha nem határozható meg, még tesztelés esetén sem. Azonban a halvaszületés ismert okai közé tartozik a gyenge magzati növekedés, születési rendellenességek, fertőzés, az anya krónikus egészségi állapota és a placenta vagy a köldökzsinór problémái.

Születésszülés megelőzése

Az orvosi ellátás előrehaladása jelentősen csökkentette a halvaszületések számát az elmúlt két évtizedben. A nagy kockázatú terhességgel rendelkező nőket szorosabban lehet megfigyelni a rutin ultrahangokkal és a magzati pulzusméréssel. Ha azonnali hüvelyi vérzést vagy csökkent aktivitást észlel a csecsemőnél, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával.