Milyen egészségügyi előnyökkel jár a napi egy órára járás a futópadon?

A rendszeres testmozgás, például a gyaloglás nélkülözhetetlen az egészséghez és az egyik legfontosabb dolog, amit te magadnak tehetsz. A gyaloglás egy alacsony hatású, közepes intenzitású edzés, amely szinte mindenki számára alkalmas. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok szerint a felnőtteknek hetente legalább 150 perc közepes intenzitású testmozgást kell kapniuk az egészség megőrzéséhez és előmozdításához. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen új edzésprogramot elkezdenél, különösen ha ülő vagy egészségügyi problémái vannak.

Fogyás

A gyaloglás növeli az anyagcserét és kalóriát éget. Ez segíthet a fogyás elvesztésében vagy fenntartásában. Hány kalóriát éget el a séta tempójától, intenzitásától, időtartamától és súlyától függ. Minél gyorsabb a tempója, vagy annál magasabb a lejtésed, annál nagyobb a kalóriatartalmak száma. Végezzen el egy másik programot, vagy más módon járjon el, hogy továbbra is kihívhassa testét, és több kalóriát égessen. Az edzések változása csökkenti a túlsúlyos sérülések kockázatát a séta minden nap.

Betegségmegelőzés

A magas vérnyomás és a vérkoleszterin olyan tényezők, amelyek számos betegség és állapot, például szívbetegség, stroke, 2-es típusú cukorbetegség és anyagcsere-szindróma kockázatát növelik. A gyaloglás segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet, és így csökkenti a kockázatot ezekre a feltételekre. A rendszeres gyaloglás is megakadályozhat egyes rákokat, a CDC jelentései.

Csontszilárdság

A csontok olyan élő szövetek, amelyek állandó állapotban vannak. A csont ereje csökken az életkorral, ami csontritkuláshoz vezethet. A gyaloglás egy súlyt hordozó gyakorlat, amely stresszt jelent a csontjain. A csontok erõsödõ és sûrûbbre reagálnak erre a stresszre, csökkentve ezzel az osteoporosis kockázatát.

Izomerő

A gyaloglás is erősíti az izmaidat. Séta közben az izmok nehezebbek, mint az inaktivitás során – segítenek megépíteni az izomtömeget és növelni az izom erejét. Az öregedés a mindennapi fizikai tevékenységeket nehezebbé teheti, az izmok erősítése segít a testének támogatásában, javítja a testalkatát és megakadályozza az esések és egyéb sérülések megelőzését.

A gyaloglásnak is van előnye a mentális egészségnek is. A rendszeres testmozgás javíthatja gondolkodását, tanulását és hangulatát a depresszió kockázatának csökkentésével és a stressz enyhítésével. A gyaloglás is segíthet az alvás javításában. A megfelelő alvás az egészséges életmód lényeges eleme, és az alváshiány számos egészségügyi állapothoz kötődik.

Stresszoldó