Milyen előnyökkel jár a zabkása?

A kása a zabliszthez hasonló forró gabona. Míg a zabpehely gyakran zúzott, hengerelt, vágott vagy durván őrölt zabból áll, a zabkában bármilyen zúzott gabona áll, beleértve a zabot, a búzát, a rizst vagy az árpát. A zabkása rendszeresen számos étvágyat kínál. A forró gabona gazdag rosttartalma, magas fehérjetartalma és stabilizálja a vércukorszintet.

A magas rosttartalom a zabkában javíthatja az emésztést, csökkenti a magas vér koleszterinszintjét és segít megelőzni a szívbetegséget. A kása egészséges szemekből áll, amelyek mind oldható, mind oldhatatlan rostokat tartalmaznak. Az oldhatatlan rost elősegíti a hulladék mozgását az emésztőrendszeren keresztül és javítja a székrekedést, míg az oldható rost csökkenti a glükózszintet és az alacsony sűrűségű lipoprotein vér koleszterinszintjét. A rostban gazdag étrend is csökkentheti az aranyércek kockázatát és csökkentheti a vérnyomást. A Mayo Clinic napi 5-10 g oldható rostot ajánl. 1/2 csésze zabk 3 g étkezési rostot tartalmaz.

A teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek, például a zabkása a teljes gabonamagban jelen lévő alapvető tápanyagokat biztosítja. A zúzott, repedt, hengerelt vagy főzött szemek a teljes magban található tápanyagokat is felajánlják. A kása fehérjet, cinket, vasat, magnéziumot, antioxidánsokat, B-vitamint, E-vitamint és fitokémiai anyagokat tartalmaz. Ez az alapvető tápanyagcsomag segíthet az immunrendszer erősítésében és a fertőzés elleni küzdelemben.

A zabkása rendszeresen segíthet a vércukorszint stabilizálásában és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatának csökkentésében. A zabban lévő rosttartalom elősegíti a cukor felszívódásának lelassulását, ami javíthatja a vércukorszintet a cukorbetegségben szenvedők számára. A vércukorszint szabályozása csökkenti a veseproblémák, a stroke és a szívbetegségek kockázatát.

Nem csak a magas rosttartalmú ételek, mint például a kása, segítenek az emésztésnek, és segíthetnek a fogyásban is. A szálas gazdag ételek általában alacsony kalóriatartalmúak, de nagy mennyiségben vannak. Ez segít Önnek abban, hogy hosszabb ideig maradjon, és segíthet csökkenteni az Ön által fogyasztott élelmiszer mennyiségét a nap folyamán. A zabkása, mint reggeli étel, elindítja az anyagcserét és javítja az energiaszintet. Egyél egy tál zabkását 8 oz-val. Pohár sovány tej és 1/2 csésze málna a kiegyensúlyozott reggelihez.

Magas rost

Essential tápanyagok

Stabilizálja a vércukrot

Fogyás