Mit kell enni a szénhidrátfüggő diétáján

A Carbohydrate Addict diétát Dr. Rachael Heller és Dr. Richard Heller férje és felesége tervezte. Az első, 1993-ban közzétett könyv azon a feltevésen alapul, hogy sok ember szénhidrát-függővé válik, ami instabil vércukorszintet és energiaszintet eredményez, és végső soron súlygyarapodást eredményez. Míg a Carbohydrate Addict diéta nem korlátozza az élelmiszerválságot, csakúgy, mint más alacsony szénhidráttartalmú terveket, a diétát bizonyos élelmiszerek köré kell alapozni, és másokat is el kell kerülni.

A fehérje kiválasztása

A Carbohydrate Addict’s Diet követése során napi három étkezést eszik. Az első kettő szigorúan ellenőrzött, és a szabály nem. 1 az, hogy fehérjét tartalmaz ezen ételekben. A fehérje húsokból, baromfiból, halból és magas zsírtartalmú tejtermékekből származhat, jegyzi meg Dr. McDougall Egészségügyi és Orvosi Központja, John McDougall. Ezért e két ételben csirkét, pulyka, marhahús, sertés, bárány, bármilyen hal, vegetáriánus húscsere vagy sajt lehet enni.

A zöld cucc

Míg az első két étel a nap nem tartalmaz keményítő szénhidrátot, lehet, hogy néhány szénhidrát formájában saláta és zöldség. Nézd meg a rostos tételeket és az alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket, például a spenótot, a káposzta, a káposzta, a spárga, a brokkoli, a karfiol, a cukkini és a gombák. Kerülje el a keményítőtartalmú zöldségeket, például a burgonyát vagy az édesburgonyát és a squashot, valamint a gyümölcsöket, mivel ezek magasabbak a cukor és a szénhidrátok esetében.

Adja meg a szénhidrátot

A diéta minden nap egy harmadik étkezést tartalmaz, amit a jutalom étkezésként ismert. Ez az étel magasabb szénhidráttartalmú termékeket tartalmazhat, de kiegyensúlyozott és adagszabályozott. A Hellers azt tanácsolja, hogy egy csésze vagy két salátával indítsa el az ételét, majd a harmadik étkezésre osztja az ételt. Egyharmadának fehérnek és egyharmad zöldségnek kell lennie, mint korábban. A végső harmadik legyen a szénhidrátok, mint például a kenyér, a bab, a rizs, a burgonya, a gyümölcs vagy akár a desszert.

Bármi és minden

A Carbohydrate Addict táplálkozásának követése elméletileg minden ételét enni lehet, de a legfontosabb, hogy a legtöbb szénhidrát csak a jutalom étkezésénél fogyasszon el. Ha az étrendet a fogyókúra módjában használja, akkor kívánja csökkenteni vagy megszüntetni a magasabb szénhidráttartalmú szénhidrátforrásokat ebben az ételben, vagy válasszon kisebb mennyiségű fehérjeforrást a másik két étkezéstől.