A lúgos veszélyek

A lúgosodás veszélyei akkor jelentkeznek, amikor a szervezet eléri az alkalosis néven ismert állapotot. Ez akkor fordul elő, ha a szervezetben lévő folyadékok felesleges bázissal vagy lúgokkal rendelkeznek. Az alacsony szén-dioxid vagy a magasabb bikarbonát szintje miatt a szervezet túl lúgos. A vér alacsony szén-dioxid-szintje légúti alkalózishoz vezethet. A vérben felesleges bikarbonát metabolikus alkalózis alakul ki. Hipoklórmiás és hipokalémiás alkalózis a klorid és a kálium extrém hiányával fordul elő.

Az alkalózis tünetei veszélyt okozhatnak. A tünetek közé tartoznak a zavartságok, amelyek a tudatvesztés és a kóma elvesztésével járhatnak. A magas alkáli szint a testben kézharapót, izomrángást vagy hosszabb izomgörcsöt okozhat. Lehet, hogy könnyed vagy émelygő, és hányni kezd. Az arcodon, a lábakon és a karokon fellépő zsibbadás vagy bizsergés előfordulhat az alkalosis idején is. A papírzacskóba való belégzés segíthet a hyperventiláció okozta alkalózis javításában. A gyógyszerek segíthetnek az alkáliát okozó kémiai egyensúlytalanságok kijavításában. Hívja az egészségügyi szolgáltatót, ha zavartságot, koncentrálhatatlanságot vagy légzést kelt.

A hipokalémia az aklaózis okozta komplikáció. Hipokalémia akkor fordul elő, amikor a szervezet nem rendelkezik elég káliummal. A szervezetnek káliumra van szüksége a megfelelő sejtműködéshez, különösen az ideg- és izomsejtekhez. A gyógyszeres kezelés, a hasmenés, az anyagcserezavarok és az étkezési zavarok hipokalémiát okozhatnak. Sok jégkrémet, gyógyteákat vagy rágógumit, amely glicerin-savat tartalmaz, hypokalaemiát okozhat. Az izomrostok elkezdenek lebomlani, és a hypokalaemia kialakulásában szenvedést, fáradtságot és a létfontosságú szervek bénulását tapasztalhatják.

A testfolyadékok túlzottan lúgos szintje szívritmuszavarokat okozhat. Az aritmiák akkor fordulnak elő, amikor a szíved túl gyors, túl lassú vagy szabálytalanul ver. Az aritmiák tünetei lehetnek mellkasi fájdalom, ájulás, szívdobogás és légszomj. A bőr sápadt lehet, és a szokásosnál jobban izzadhat, ha szívritmuszavarokat alakít ki. Ez a körülmény veszélyesebb körülmények között történhet, például szívroham, szívelégtelenség, stroke vagy hirtelen halál.

Talán kómába léphet, ha a vérszintje túl lúgos. A Comas a tudatalatti mély vagy mély állapota. A kómából kiderülhet, hogy fizikai, szellemi és pszichológiai problémákat kombinál. A Comas ritkán 2-4 hétnél tovább tart, és teljes tudatosságot nyerhet, de soha nem maradhat meg teljes fizikai, szellemi vagy pszichológiai képességekkel. Ön csak részleges tudatosságot nyerhet, és évekig vagy évtizedekig részleges vegetatív állapotban maradhat.

Veszély tünetei

hypokalemia

arrhythmiák

Kóma