A spica prunellae egészségügyi előnyei

A Spica prunellae-t általánosan a Prunellae vulgaris növényi gyümölcsös tüske vagy Xioakucao néven ismerik. Főleg a kínai tartományokban, például Jiangsu-ban, Anhui-ban és Henan-ban található, a gyümölcs barnáspirosra nyúlik, és a nap folyamán száraz marad, miután az összes idegen anyag eltávolításra került. Könnyűek és gyenge szagúak és enyhe ízűek. Mielőtt ezt vagy más gyógynövényeket orvoshoz fordíthatja, forduljon orvosához.

Aktív komponensek

A spica prunellae kémiai összetevői a ursolsav, az oleolinsav és a szaponinok. Ezek a vegyületek biztosítják a spica prunellae számos állítólagos egészségügyi előnyét.

Hagyományos felhasználások

Az üzemet hsia-ku-tsao-nak nevezik Kínában, és toniként használják. A Spica Prunellae és az alsó levelek virágfejeket a fejek és a reuma kezelésére szedik. A Spica prunellae hírnevet szerzett Kínában, hogy az embereket még akkor is jól tudja tartani, amikor fertőző betegség jár. A katonák körében széles körben alkalmazták a betegség terjedésének megelőzésére. Teával együtt azt állítják, hogy segít a májműködésben, ami tiszta, fényes szemeket eredményez. Segít a duzzadt nyirokcsomók vagy csomók gyógyulásában a nyakban, és megvédi az immunitást. A Spica prunellae segít a menstruációban, a puffadásban vagy emésztési zavarban, a húgyúti problémákban vagy a súlyos vérzésben szenvedő nőknek a vérszegénység okozta menstruáció során.

Orvosi felhasználások

A Spica prunellae széles antimikrobiális hatalmakkal rendelkezik, és számos patogén gombát ölt meg. Dr. Spencer Lee a Dalhousie Egyetemen, Halifax-ban, Nova Scotia-ban, úgy véli, hogy egy Prunellae vulgaris vegyület akár a herpesz vírus elleni küzdelmet is segítheti. Úgy véli, hogy ez egy nem mérgező antivirális topikus gyógyszer, a kivonat nagy potenciállal rendelkezik. A kínai kutatók azt találták, hogy hatásos a magas vérnyomás ellen.

Egyéb jelentett előnyök

Gerard szerint a Spica Prunellae meg tudja gyógyítani a testet belülről és kívülről. Azt írta, hogy fejfájás kezelésére használják, amikor rózsák és ecet olajjal kombinálják, és a homlokra helyezik, és száraz nyelv, duzzanat vagy fecsegés segíti. A gyarmati Amerikában a torokfájás, a máj és a húgyúti problémák és a gyomor görcsök, valamint az illeszkedők vagy férgek számára használják toniként. A Shakers eladta belső vérzés, rohamok és torok kezelésére. Új-Zélandon kenőcsként használják a sebeket és a vágásokat, amelyek nem gyógyulnak.