Vitaminokat és gyömbér-tablettákat, hogy segítsenek émelygésnek terhesség alatt

A terhességi hányinger már négy héttel kezdheti a terhességet, és végig a terhesség 24. hetében vagy tovább. Ez az émelygés megnehezíti Önt, hogy tartsa az ételt, és menjen a napi tevékenységeihez. Két természetes gyógymód segítheti a terhességi tünetek – B-6 vitamin és gyömbér – csökkentését.

B-6-vitamin és terhességi hányinger

Azok a nők, akik a terhesség alatt émelygessé válnak, általában alacsony vérszérummal rendelkeznek a B-6 vitaminban, a “Nemzetközi Nőgyógyászatban és Szülészetben” című tanulmány szerint. A terhes nők naponta több mint 30 milligramm A B-6-vitamin két héten át érezte az émelygés enyhén csökkent tüneteit a terhesség alatt, mint azoknál a nőknél, akik 1,3 milligramm megengedték az étrendi adagot. Az Amerikai Terhességi Szövetség napi 50 milligramm adagot ajánl a hányinger tüneteinek csökkentése érdekében.

Gyömbér és terhesség Hányinger

A 2009. márciusi “Journal of Alternative and Complementary Medicine” című tanulmány szerint 1000 milligramm gyömbér-kapszula naponta javult az émelygés tüneteinek javulásában, a hányás potenciális csökkenésével. Ezt az összeget naponta négy 250 milligrammos adagra osztják.

A B-6-vitamin és a gyömbér eredményeinek összehasonlítása

A bizonyítékok ellentmondanak abban, hogy az egyik ilyen kezelés jobban működik-e a másiknál. A “Szülészet” 2009 decemberében publikált tanulmány megállapította, hogy a B-6-vitamin és a gyömbér ugyanolyan előnyökkel jár a hányás epizódok számának csökkentése szempontjából, de a gyömbér hatékonyabb volt az émelygés enyhítésére. Egy másik tanulmány, melyet az “Obstetrics and Gynecology International” című kiadványban közöltek 2013-ban, megállapította, hogy nem volt szignifikáns különbség a gyömbér és a B-6 vitamin kedvező hatásai között az émelygés és a hányás enyhítésére. A második vizsgálatban azonban a B-6-vitamin-dózis duplája alkalmazta az első vizsgálatot, és ez magyarázhatja az eredmények különbségét.

Biztonsági szempontok

Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt gyomorként vagy B-6 vitamint alkalmazna a terhességi hányinger kezelésére. Ezek az anyagok befolyásolhatják bizonyos gyógyszereket, és a nagy dózisok káros hatásokat okozhatnak. A terhes nők nem vehetnek fel több mint 1 gramm gyömbért naponta, jegyzi meg a University of Maryland Medical Center. A magas dózisok hasmenést, gyomorégést és ideges gyomort okozhatnak. A gyömbér kölcsönhatásba léphet a gyógyszerekkel, beleértve a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a vérhígítók kezelését. A B-6-vitamin megengedett felső beviteli szintje napi 100 milligramm. A nagy dózisok a mozgások, a bőrelváltozások, a gyomorégés és a fényérzékenység elvesztését okozhatják.