A sertéshús főzésének különböző módjai

A sertéshús jó hírnévnek örvend, mint az egészségtelen hús, túlságosan zsíros és más táplálkozási előnyöket túl alacsony az egyéb alternatívákhoz képest. Napjainkban azonban a sertéshús leginkább kiszáradt és jobb minőségű, mint a múlté. Különösen a sertéshús lélegzetelállító készülékei gyorsak lehetnek, és nagyon jó ízűek, különösen azok, amelyek még mindig a csonton vannak. A “sertéshús” kifejezés több különböző vágást is magában foglal a sertés oldalán, a csípőnyílástól a bozótrántól a bordákon át a bordákig és a vállig terjedő szeletekig. Különböző előkészületek előnyben részesítik a különböző vágásokat, ezért bölcs dolog tudni a lehetőségekről.

A sertéshús grillezése nyitott lángon keresztül jó módja a főzésnek anélkül, hogy olajokat vagy más zsírokat kellene hozzáadni. Annak érdekében, hogy a grillezett szeletek extra lédúsak legyenek, kb. 3/4 hüvelyk vagy nagyobb vastagságú szitakarokat használjon a közvetlen hőtől, majd végezze el a közvetett hőt. A vékony hüvelyek könnyűek a túlcsorduláshoz és a mártás vagy máz sűrű alkalmazását élvezhetik, hogy megóvják őket a hőtől.

A sertéshús darabolása, a sütés részben folyadékba merülve biztosítja a nedves, lédús eredményt. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy előbb sóold meg, mivel a zsíros folyadék extra ízt ad a húsnak. Ez a minimálisra csökkenti az extra zsírt is, amire szükség van a szeleteléshez. Sertésszeleteket süthet csirkeállományban, fehér vagy vörösborban, sörben, almaborban vagy akár tejben. Bármely sertéshús vágása sikeresen párolható, de a keményebb pengésdarab különösen alkalmas erre a módszerre. A Braising egyedüli hátránya, hogy egy kicsit hosszabb ideig tart, mint a grillezés vagy a sütés.

A sütőben sertésszeleteket is süthet. Válasszon vastagabb szeleteket, lehetőleg csontot, a legjobb ízhez, és megakadályozza a túlfőzést. A sós vizet előzetesen ideális. A főzőlapot először a tűzhelyen nézze át, hogy fokozza az ízt. Meg kell dörzsölni a szeleteket egy kis mennyiségű olíva vagy más olaj, hogy megakadályozzák őket, hogy ragaszkodni a serpenyőben, közben pörkölés. 400 fok Fahrenheit-nél egy 3-4 cm-es, 1 cm-es vastagságú serpenyővel ellátott serpenyő mindössze hat-tíz percet vesz igénybe. Amikor a hús eléri a 140-145 F-et, akkor kész.

A sütés, más néven a pan-sütés, gyors, és ellentétben a grillezéssel, nem igényel különleges beállítást. Azonban kis mennyiségű olajat kell tartani ahhoz, hogy a hús ne maradjon a saute panhoz. A szeleteket előzetesen meg lehet sósni, és tetszés szerint hozzá is adhatja a kenyeret. Barna a sertéshúsot az egyik oldalon négy-öt percig, majd flip. Fedjük le és főzzük, amíg a nyersdarab középpontja eléri a 140 F-ot. Hosszú ideig tart ez a vastagsága függvényében, és várjon hat és 15 perces sütési időt. Ennek a módszernek a legjobb vágása 3 / 4- 1 hüvelyk vastag borda vagy lószelet, különösen akkor kerülni kell a pengét, mert ezek a kezelések általában túl kemények.

Grillezett

dinsztelt

Sült

Hirtelen sült