Az étkezés együttes fogyasztásának fontosságát

Sport gyakorlatok, PTA találkozók, késő éjszakák az irodában – többszörös menetrendekkel, sok család számára nehezebb együtt vacsorázni. Lehet, hogy nem tűnik szignifikánsnak, de családi együttélés számos területen előnyös lehet a gyermeke számára. Mielőtt elindulna a TV-készülék elé vagy a TV-készülék előtt ülni a következő étkezéshez, fontolja meg, milyen hatással van az étkezés a gyerekekkel.

Javítja az egészséges táplálkozást

Azok a családok, akik hetente legalább háromszor étkeznek, táplálékosan élvezik azokat a kortársakat, akik nem osztanak annyi étkezést, mint egy család. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia tanulmányozta a családi étkezések elhízásra, étkezési szokásokra és rendellenes étkezésre gyakorolt ​​hatását. Az eredmények azt mutatták, hogy 12 százalékkal alacsonyabb a túlsúlyosság kockázata, az egészségtelen táplálkozás 20 százalékos csökkenése és a rendezetlen étkezés 35 százalékkal alacsonyabb kockázata. Az együtt evés lehetőséget ad arra, hogy gyermekét egészséges, kiegyensúlyozott ételekkel tanítsa. Az étkezés előkészítése során a gyermek megtanulhatja, hogyan kell főzni egészséges módon.

Küszöböli a kockázatos viselkedést

A tizenévesek szemben állnak egymással a kockázatos viselkedés, mint a dohányzás, az ivás és az illegális drogok kipróbálása terén. Azok a családok, akik együtt fogyasztanak, nem mentesek a tizenévesek kockázatos viselkedéséig, de csökkenthetik annak lehetőségét, hogy tizenévesek kipróbálják a drogokat, az alkoholt és a dohányt. Azoknak a tizenéveseknek, akik hetente legalább ötször fogyasztanak családi étkezést, sokkal kisebb a kockázata annak, hogy bevonják azokat a viselkedéseket, mint a két vagy kevesebb családi étkezést igénylő tizenévesek, a Columbia Egyetemen a függőség és az anyagcsere-ellenes Nemzeti Központ szerint. Azok a tizenévesek, akik gyakori családi ételeket fogyasztanak, általában kevesebb barátot használnak, akik kábítószereket használnak.

Javítja az akadémiai teljesítményt

A családi étkezések nem garantálják az A-t, de jobb esélyt adnak a gyermeknek arra, hogy jól teljesítsen az iskolában. A hét családi étkezés együttes alkalmazása hetente növeli az esélyt, hogy a jelentési kártyán 40 százalékkal magas színvonalat láthasson, a Columbia Nemzeti Kiküldetési és Támogatási Központja szerint. A fiatalabb gyermekek az egyetemek javát szolgálják, javítva a szociális készségeket, például a kommunikációt és a váltást. Az iskola eseményeinek megvitatása és a gyerekek tanulmányi témái szintén támogatják a tanulásokat, és megmutatják neki, hogy érdekli a tanulás.

Erősíti a családi kapcsolatokat

Ma a családok sok ébren töltött órát töltenek útközben, de az étkezés ideje esélyt ad arra, hogy lassuljon és együtt legyen. Ez az együttérzés hatékony módja annak, hogy kötődjön a gyermekeivel, és így biztosítsa őket az egységnek és a biztonságnak, állítja Kathleen T. Morgan a Rutgers Egyetemen. A családok kommunikációs készségeket gyakorolnak azáltal, hogy megosztják a történeteket vacsora közben. Amikor kikapcsolja a TV-t, és a családi beszélgetésekre koncentrál a vacsoraasztalon, a gyerekek megtanulják megbízni magukat.