Mi a tenisz könyök akupunktúrás pontja?

A tenisz könyök, amelyet oldalirányú epicondylitisnek is neveznek, tartós fájdalmat okozhat a könyökcsuklóból vagy a csukló gyengeségéből gyulladt inak miatt. A leggyakoribb okok közé tartozik az ismétlődő használat, vagy erős káosz a karon, állítja Andrew Biel, a “Trail Guide to the Body” szerzője. Az Egészségügyi Világszervezet felsorolja a tenisz könyökét, mint az akupunktúrás kezelésre ismert sok feltétel egyikét, amely az alternatív gyógymód egy olyan formája, amely pontosan beillesztett kis tűket a testben lévő 12 energiaút mentén egyensúlyba helyezi. Ha tünetei vannak a tenisz könyökével kapcsolatban, kérdezze meg orvosát, hogy meghatározza az Ön számára a legjobb kezelési tervet.

A 10-es vékonybél-pont, amelyet az Arm Three Miles néven is neveznek, az alkaron ül, kb. Az akupunkturisták ezt a pontot használják a kar-fájdalom és az ingerlékenység enyhítésére a kínai orvosszakértő Jim Cleaver, az Oregon Portland-i Nemzeti Természettudományi Főiskola oktatójaként. Az Arm Three Miles szintén erősíti az energia áramlását a vastagbélcsatornán, ami azt állítja, hogy megkönnyíti a tenisz könyök gyulladását. A kínai orvosok erre utalhatnak lágyító keménységre, magyarázza Cleaver.

A kínai orvoslás elve szerint a nagy ízületek, mint például a könyök, képesek a csatorna mentén blokkolt energiává válni. A Crook név Pool név a kínai orvoslás tantételét képviseli. Úgy is nevezik, hogy a vastagbél 11-es pontja a könyök belső hajtásán van, kb. Egy hüvelyk az Arm Három Miles fölött, és az energia elzáródása esetén gyengédséget is hordozhat. Cleaver úgy véli, hogy a Pool a Crooknál a legfontosabb pont a hőelvonás és a kar beleseteinek pihentetése a tenisz könyök és más karbetegségek esetén.

A vastagbél 12-es pontja, amelyet Elbow Bone vagy Elbow Crevice néven is neveznek, csak a könyökök felett helyezkedik el. Az akupunkturisták ezt a pontot használják a pihentetéshez, enyhítik a zsibbadtságot és enyhítik a tenisz könyök fájdalmát, amely felfelé sugároz a váll felé. Helyi pontnak számít, Cleaver a fájdalom kezelésére használja a közvetlen környezetben. Az akupunkturisták a test más részein használhatnak pontokat, hogy ösztönözzék a könyök áramlását a gyulladás és a duzzanat enyhítésére.

Az 5-ös tüdőpont, amelyet Cubit Marsh néven is neveznek, a könyökök ráncosodásánál ül a biceps brachii ín mellett. A kínai orvoslás úgy véli, hogy a tüdőcsatorna a testben lévő víz szabályozója, és ezzel a specifikus ponttal stimulálja a gyulladásban részt vevő vizek egyensúlyát. A Cubit Marsh egy olyan pont, amely korlátozott könyökmozgást, pl. Tenisz könyökét, valamint fájdalmat jelent a felső karban.

Arm Három Miles

Medence a Crook-ban

Könyökcsont

Cubit Marsh