Mit jelent a vörös dudor a belső combon?

A belső combokon lévő vörös dudorokat számos olyan körülmény okozhatja, amelyek közül néhány komolyan káros lehet az egészségére. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a vörös dudorok okairól és jelentőségéről, akkor figyelembe kell vennie, amikor megjelenik a dudor, milyen más tünetek jelentik a dudorokat, és hogy elmenjenek-e.

Okoz

Herpes Simplex, irritáló szerek, szifilisz, szemölcsök és pattanások mind a vörös dudorok okai lehetnek a belső combján. E feltételek többségét másoktól kötötték fel, és másokra is terjeszthetik. A herpesz és a szemölcsöket vírusok okozzák. A szifilisz egy bakteriális fertőzés. A baktériumok szerepet játszanak a pattanásokban, bár a hormonok és az olaj túlzott szekréciója is szerepet játszik. Az irritálószerek kontakt dermatitiszt okoznak. Ezek mindegyike piros dudorokat okozhat a belső combján és a nemi szerveken.

Diagnosztikai

Bizonyos feltételek hasonlóak egymáshoz, csak laboratóriumi elemzéssel differenciálhatók. A herpeszet, a szemölcsöket és a szifiliszet tamponnal vagy vérvizsgálattal kell diagnosztizálni. Az akne diagnózisát egy dermatológussal folytatott konzultációval lehet diagnosztizálni, és a dermatitisz érintkezésének diagnosztizálása az irritáló hatásaival szembeni bőrérzékenység vizsgálatával történik.

Tünetek

Mindegyik állapotnak más tünetei vannak, hogy a belső combján lévő vörös csomókkal együtt járjon. A herpeszes léziók fájdalmasak, hajlamosak újbóli előfordulásra, és a kezdeti fertőzés során láz, izomfájdalom, fáradtság és fejfájás lép fel, amit a belső combjain és a nemi szerveken lévő vörös hólyagok megjelenése követ. A szifilikus fertőzés fájdalommentes vörösödéseket okoz a belső combján és a nemi szerveken. Ha a szifiliszt nem kezelik, akkor előrehaladhat, és láz, hidegrázás, izomfájdalom, fejfájás és teljes kiütés kialakulásához vezethet. Az akne és a szemölcsök általában tünetmentesek. A szemölcsök hajlamosak a bőr más területeire terjedni. Az irritáció az érintett bőr duzzadását és viszketését okozhatja.

Kezelés

A fent említett feltételek mindegyike egy másik típusú kezelésre reagál. A herpesz reagál az antivirális gyógyszerekre. A szifilisz antibiotikumokkal kezelt. Az akne orvosok antibiotikumot, hormonkezelést vagy helyi szereket ajánlanak. A szemölcsöket folyékony nitrogénnel vagy helyi hatóanyagokkal kezeljük. A kontakt dermatitisz kezelésére antihisztaminokat, kortikoszteroidokat vagy egyszerűen az irritáló hatású kontaktus megszüntetését végezzük.

szempontok

Ezek a feltételek csak néhány a vörös dudorok lehetséges okaira a belső combokon. Ezek azok a leggyakoribb betegségek, amelyek okozzák őket. Fontos, hogy konzultáljon orvosával, ha bármilyen tünete van, mert sokan potenciálisan életveszélyes szövődményeket okoznak, ha nem kezelik.