A legjobb fehérje megrázza a sovány izomépítést

A fehérjetartalmú gyógyszerek mindegyike hatékony segítséget nyújt az izom felépítésében, amikor a gyártó utasításai szerint és az orvos jóváhagyása után fogyasztják. Azonban bizonyos fehérjefajták hatékonyabban tudják segíteni a sovány izomtömeg kialakítását és fenntartását a többiekhez képest. A protein-rázás hatékonysága meghatározó tényezője, hogy megvizsgálja a biológiai értékét. A fehérje BV-je annak a mértéke, hogy mennyire jól felszívódik és hasznosul a test belsejében. A tejsavó fehérje bármely fehérje legmagasabb biológiai értékét kínálja.

típusai

A tejsavófehérje-kiegészítők három fő típusát találják a piacon, az Illinois-i Egyetemen található McKinley Egészségügyi Központ szerint. A tejsavófehérje-koncentrátumok a legkevésbé költségesek és legnépszerűbbek, és ezek 29-89% -ban tartalmaznak fehérjét. A tejsavófehérje-izolátumok 90 tömegszázalék vagy annál több fehérjét tartalmaznak, így a tejsavóprotein tiszta formája. A hidrolizátumok a savó részlegesen hidrolizált formája, amelyet a szervezet könnyen emészt fel, de a tejsavó legdrágább formája is.

Biológiai érték

Nem minden tejsavófehérje-formulát hoznak létre egyenlően, legalábbis a BV-pontszám tekintetében. A tejsavóprotein-koncentrátum BV-ja a Bodybuilding.com szerint akár 104 is lehet. A tejsavófehérje-izolátumok azonban maximum 157 BV lehetnek. Ez azt jelenti, hogy a tejsavófehérje-izolátum-formulák lehetnek a leghatékonyabb választás, amikor a sovány izmokat próbálják megépíteni. Hasonlítsuk össze ezeket a számokat a hús, tej és tojások maximális BV-jéhez 80, 91 és 100-as értékkel. A szója, a kazein és más fehérjeporok esetében BV nem haladja meg a 100-at.

leucin

A leucin egy esszenciális aminosav a tejsavóproteinben. Az aminosavak egy olyan csoportjában van, amely ágaként láncolatként ismert aminosavak, amelyek létfontosságúak az izomépítés folyamatában. A McKinley Egészségközpont szerint a leucin kimutatták, hogy segít a sovány izomtömeg megőrzésében, ugyanakkor elősegíti a zsírégetést. Az eredmény egy hajlékonyabb, izmosabb test. A tejsavóprotein több leucint tartalmaz, mint a szója, a tojás és a tejfehérjék.

Összeg

A túl sok tejsavprotein fogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet. A McKinley Egészségközpont azt javasolja, hogy napi 20 g-tól 25 g tejsavóprotein-rázkódást kapjon. Ezt az összeget fel lehet osztani két vagy három külön rázkódásra, ha szükséges, például egy reggel és egy edzés után. Valójában ez lehet a legkívánatosabb út, szerint Helen Kollias, Ph.D. Aki az izomfejlesztés szakértője. Kimutatja, hogy az emberi szervezet csak egyszerre képes 15 g tejsavóproteint feldolgozni, így napi két 10-15 g tejsavófehérje-rázás lehet ideális megoldás. Forduljon orvosához, és győződjön meg róla, hogy a tejsavóprotein megfelelő az Ön számára.