A rizs torta diéta

A rizs süteményeket a teljes rizs gabonával készítik, beleértve a korpát, az endospermet és a csírát, így a rizs minden táplálékát tartalmazzák. Alacsony zsírtartalmú és kényelmes snacket készítenek. A rizs süteményekről úgy gondolják, hogy táplálékként fogyaszthatják el a táplálékot, de az alacsony kalóriatartalmuk ellenére sem lehetnek hatékonyak a súlycsökkenés szempontjából. A rizs sütemények azonban előnyösek az általános és specifikus egészségügyi feltételek szempontjából.

Történelem

Délkelet-Ázsia, amely közel 5000 éve nőtt a rizs, kifejlesztette az első rizstortet. Az 1980-as évek elején elkezdett egészségügyi őrület miatt a rizs süteményeket alacsony zsírtartalmú snackként követelték. Az első, íztelen, egyszerű rizstortából a rendelkezésre állás kiterjesztette az olyan ízeket, mint az almafahéj, a karamelláruk és a cheddar sajt, a Quaker Company szerint.

Rice Cake Diet

A rizs süteményekből származó maximális haszon eléréséhez mérsékelten kell enni, hogy a napi szénhidrát igényeit egészséges gyümölcsökkel, zöldségekkel és fehérjetartalmú étrendekkel kombinálva biztosítsa. A zsíros snackek, például a kekszek, a sütemények és a csipke készítésének helyettesítése segít a súlycsökkentő programban. Ahhoz, hogy a rizs süteményeket jobban betöltsük, alacsony zsírtartalmú finomságokkal, például nem zsíros tejszínhabbal vagy krémsajttal, egy kanál gyümölcskonzervet vagy alacsony zsírtartalmú kemény sajtot terjeszthetünk. Egészséges ebédhez használjon két rizslepényt, mint alapot a vékony szelet hús, zöldbors paprikarok, paradicsom, avokádó vagy más zöldségfélékhez, valamint a megolvadt, sovány tejmártásos sajtot.

Táplálás

Egy rizs torta 35 kalóriát tartalmaz – 7 százalék a zsírból, 8 százalék a fehérjéből és 85 százalék a szénhidrátokból. A rizs sütemények tartalmazzák a FatSecret számítások szerint 0,4 g rostot, koleszterint és nagyon kevés cukrot. Táplálkozási szempontból a rizs torta 0,74 g fehérjét, 29 mg nátriumot és 1 százalékos napi értéket biztosít a vas számára. Ezenkívül a rizs sütemény mangánt, szelént, magnéziumot és triptofánt tartalmaz.

Glikémiás index

Bár a rizs sütemények alacsonyak a kalóriákban, könnyen enni túl sok, mert nem érzi magát teljesnek, és nem tudja teljes mértékben kielégíteni a vágyat, hogy több ételt. Az élelmiszer glikémiás indexe annak mérését mutatja, hogy az általa tartalmazott szénhidrát milyen gyorsan emeli meg a vércukorszinteket és az inzulinszekréciót. A rizs sütemények magas szénhidráttartalmúak 21 g-os adagonként, és három sütemény nagyon magas glikémiás indexe 100. A magas glükémiás ételek gyorsan emelik a vércukorszintet, és magas inzulinigényt termelnek, ami visszafordíthatatlan cukorbetegséget eredményezhet, és cardiovascularis Betegség, rák, cukorbetegség és súlygyarapodás, figyelmeztet az Oregon State University. J. B. Miller és a Sydneyi Egyetem Biokémiai Tanszékének munkatársai tanulmányt készítettek a különböző rizstermékek, beleértve a rizs sütemények glikémiás inzulinindex értékeinek meghatározására. Az 1992-ben megjelent “American Journal of Clinical Nutrition” című kiadványban az a következtetés vonható le, hogy a rizstermékek magas GI élelmiszerekként szerepelnek. Ezért a rizs sütemények nem megfelelő választás a cukorbetegek számára.

Alacsony maradék rost

Mivel a rizs sütemények alacsony rosttartalmúak, ideálisak az alacsony maradékanyagú diétákra, amelyek olyan élelmiszerekből állnak, amelyek könnyen megemészthetők a szervezetben. A napi 10-15 g szálas táplálék segít lassítani a bélmozgásokat olyan betegségek, mint a divertikulitis, a Crohn-betegség, a fekélyes vastagbélgyulladás és a bélgyulladás. Az Országos Egészségügyi Intézmények (National Institutes of Health) szerint bizonyos típusú műtétek, például ileostomia vagy kolosztómia után gyakran alacsony maradék étrend szükséges.

A szemek a szénhidrátok, a különböző vitaminok és ásványi anyagok, valamint a rostok jó forrása. Azonban a lisztérzékenységben szenvedők gyakran találják meg a kihívást, hogy elegendő mennyiségű gabonát fogyasszanak, mivel sokan tartalmaznak glutént, ami az immunrendszer kialakulásához olyan tüneteket okozhat, mint a hasmenés, hasi fájdalom és puffadás, magyarázza Dr Michael Picco, a Mayo Clinic. A rizs sütemények jó alternatívát kínálnak a gluténtartalmú ételekhez.

Allergia és az élelmiszer-intolerancia