B-6-vitamin és tendonitis

A húgyhólyaggyulladás olyan állapot, amelyet az ín és az ínszalag gyulladása jellemez, amelyek szövetek, amelyek összekapcsolják az izmokat és összekapcsolják az izmokat a csontokkal. Tüneteket okozhat, mint a fájdalom, a merevség, az ízületi duzzanat és az érzékenység. A tendinitis tipikusan ismétlődő mozgások, az ízületek vagy sérülések túlzott használata. Bár a B-6 vitamin nem képes gyógyítani a tendinitiset, elősegítheti a betegség tüneteinek csökkentését. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt a B-6-vitamint a tendinitis kezelésére alkalmazta.

Protein és zsír metabolizmus

A B-6 vitamin, mint más B-komplex vitaminok, segíthet a zsírok és fehérjék anyagcseréjében az élelmiszerforrásokból, Phyllis Balch, a “Táplálkozási gyógyszerekre vonatkozó receptek” szerzője szerint. A fehérjék olyan aminosavak, amelyek az izmok és a kötőszövet építőelemei, és a zsírok segítik a rugalmasság fenntartását. A B-6 vitamin szerepe a tápanyagok metabolizmusában segítheti a szervezet javítását az ínek és az ínszalagok között, és segíthet a jövőbeni sérülések megelőzésében.

Immunrendszer funkció

A szervezet immunrendszere felelős a vírussejtek, gombák és baktériumok azonosításához és megsemmisítéséért a szervezetben, amely fertőzést okozhat. A fertőzés károsíthatja az inak és az ínszalag sejtjeit, és növelheti a gyulladást, merevséget és fájdalmat. A B-6 vitamin segíthet az immunrendszer működésének javításában a fertőzést okozó baktériumokat, gombákat és vírussejteket elpusztító fehérvérsejtek termelésének ösztönzésével, Balch szerint.

források

A B-6 vitamin tipikusan a multivitamin és a B-komplex kiegészítők közé tartozik. Ez önálló kiegészítésként is elérhető. Ez a vitamin megtalálható az olyan ételekben is, mint a csirke, a tojás, a búzacsíra, a sárgarépa, a sárgadinnye, a banán, a kukorica és a káposzta. Bizonyos gyógynövények, mint például a macska és a lucerna, szintén tartalmaznak B-6 vitamint, Balch szerint. Mindazonáltal beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt gyógynövényeket használna a B-6 vitamin megszerzésére vagy a tendinitis kezelésére – bármelyik gyógynövény mellékhatásokat vagy allergiás reakciókat okozhat.

szempontok

Nincs általános napi ajánlott B-6-vitamin bevitel a tendinitishez az általános beviteli ajánlásoktól eltekintve. Az általános ajánlott napi bevitel 1,3 mg felnőtteknek, a University of Maryland Medical Center szerint. A napi ajánlott bevitelt mérsékelten meghaladó adagokat biztonságosnak tartják, azonban napi több mint 200 mg B6-vitamin fogyasztása idegrendszeri problémákat okozhat, mint például a rossz egyensúly és az érzést a lábadban. A B-6 vitamin szintén befolyásolhatja a tetraciklin antibiotikumok felszívódását.