Fog futni 5k minden nap, hogy nekem fogyni?

Az 5 km-es távolság, ami 5 km vagy 5,2 km, mindennapi segíthet a fogyásban, mert azt jelenti, hogy jelentősen több kalóriát éget. Hány kalóriát fog égetni, és így milyen gyorsan fogyni fog, néhány tényezőtől függ. Ezenkívül vannak olyan egyéb elemek is, amelyek hozzájárulnak a fogyás sikeréhez, beleértve a táplálkozási szokásait is.

A fogyást több kalóriát éget el, mint amit fogyaszt. Ezért a rendszeres futás segíthet a fogyásban, mivel növeli a kalóriák számát. Minden alkalommal, amikor elfogyaszt 3 500 több kalóriát, akkor egy font zsírégetést tapasztal. Ezt a hiányt fokozatosan kell létrehozni, és ne próbálj meg többet egy-két fonttal hetente elveszíteni.

A kalóriák, amelyeket az 5K-os futam alatt éget, függ a futási ütemtől és az aktuális testtömegétől. Ha 5 mph sebességgel futsz, akkor mindegyik 5 kilométeres menet körülbelül 39 perc alatt befejeződik. A 160 fontos ember 606 kalóriát éget 60 perc alatt 5 mph-en. Ezért a 39 perces futam alatt körülbelül 394 kalóriát égetnek el. Egy 200 fontos ember körülbelül 755 kalóriát éget, ha 60 percig fut 5 mph-nál. Éppen ezért körülbelül 491 kalóriát égetnek minden egyes 5K-es futam alatt.

A napi 5K-os futás nagy mennyiségű kalóriát eredményez hetente. Ha egy 160 fontos ember ég el körülbelül 394 kalóriát minden 5 kilométeres futamon és hetente hét munkanapon, akkor összesen 2758 kalóriát éget hetente. Ez azt jelenti, hogy elérik a 3500 kalóriát, és kilenc nap alatt egy kiló zsírt veszítenek. Egy 200 fontos ember, aki 491 kalóriát éget minden 5K-es futam alatt, elérheti a 3500 kalorikus hiányt, és hét nap alatt egyetlen fontot veszít.

Miközben az Ön 5K-s futása segít jelentős mennyiségű kalóriát égetni, akkor csak az egészséges táplálkozási tervet követve segít a fogyásban. A magas kalóriatartalmú étkezés, vagy egy pár alkoholtartalmú ital gyorsan elállíthatja a kalóriát, amelyet éget a futó edzés során. Ha az Ön kalóriabevitelével foglalkozik, határozza meg a basalis metabolizmust, amely a mindennapi kalóriák számának becslése. Egy nő megtalálhatja az arányát 655 + -kal (4,35 x font súly) + (4,7 x magasság hüvelyk) – (4,7 éves korban). Egy férfi becsülheti az arányát 66 + -kal (6,23 x font súly) + (12,7 x magasság hüvelyk) – (6,8 x év). Ettől a kalóriák számától és a mindennapi működéstől kezdve sikeresen fogyni fog.

Fogyás

Kalóriák égve

Lehetséges súlycsökkenés

Egyéb szempontok