Futópad és utcai futás

Az utcai futás és a futópad futás népszerű formái a gyakorlatnak, és mindegyiknek erős támogatója van. Az azonban nem tisztázott, hogy a futópadon való munkavégzés összehasonlítható a kültéri futással. Vannak olyan kutatások, amelyek megvizsgálják mindkettő fizikai előnyeit, de az összehasonlítás nagy része a személyes preferenciákhoz kapcsolódik.

Az utcán vagy a futópadon futó motorok számos egészségügyi előnyben részesülnek, beleértve az alacsonyabb vérnyomást, a jobb tüdőműködést és a jobb kardiovaszkuláris teljesítményt, a Elizabeth McLeod Sadler Vanderbilt Egyetem cikke szerint. Bizonyos bizonyíték azonban arra utal, hogy a szabadban történő futásnak enyhe élessége van a futópadok használatánál. A Journal of Physiology-ban megjelent tanulmány alapján a szél ellenállása és a görbék és az utcákon való közlekedés szükségessége miatt a futó több energiát szabadít fel a szabadban, mint amikor futópadon fut.

Ha futópadon futsz, az öv a kívánt sebességgel mozog. Mivel a szíj mozog és húzza maga mögött a lábad, létrehoz egy részét az öv sebessége melletti sebességgel. Amikor az utcán futsz, elő kell állítanod az összes szükséges energiát, hogy továbbléphess. A szervezet másodpercenkénti számításokat készít a sebességének a fizikai feltételeknek és a környezetnek megfelelő beállítására. A futópadon azonban állandó sebességet kell tartania, hogy lépést tartson a mozgó övvel.

Az utcai futás feltárja a résztvevőket a természeti világ minden jó és nem túl jó aspektusába. Néhány futó kedveli a külvilágot, függetlenül az időjárástól, és megtalálja a friss levegőt. Mások számára az a gondolat, hogy eltakarják az esőben lévő felszerelést, vagy a hideghez kötődnek, elegendő ahhoz, hogy megszabaduljanak tőlük egy napot a munkából. A végeredmény az, hogy egyes futók motiváltabbak a rendszeres gyakorláshoz, amikor az elemek nem jelentenek tényezőt.

Attól függően, hogy hol élsz, lehet, hogy tökéletesen biztonságos a szabadban a nap bármely szakában. Sajnálatos módon sok hely nem kínálja ezt a nyugalmat. A városi területeken a futóknak óvatosnak kell lenniük, amikor veszélyes környékeken egyedül közlekednek. Az elővárosi és a vidéki területeken az úton közlekedő járatok is kockázatosak, mivel a járművek nem mindig keresik az utca futó embereket. A futópadok viszont nincsenek ezekhez a kapcsolódó kockázatokhoz.

A futópad egyenletes és egyenletes felületet biztosít a futáshoz, ami kellemesebb lehet a lábakra és lábakra, mint az utcákon. A kültéri felületek általában egyenetlenek, ezért óvatosabban kell eljárni. A pajzsok, sziklák és egyéb akadályok állandóak. Ugyanakkor néhány futó megtalálja az utcai futás változatosabb tereit kihívásoknak és érdekesebbnek, mint a soha nem változó futópad felületét.

A futópadokról érthető panasz az, hogy ők eredendően unalmasak, a tájkép megváltozása nélkül az edzés néha unalmas lehet. Sok futópadnak olyan programjai vannak, amelyek automatikusan változtatják a lejtést és a sebességet, ami változatosabb futást tesz lehetővé, de a nézete nem változik, hacsak a futópad nem a televízió előtt helyezkedik el. Az utcai futás kicsit változik, de hacsak nem olyan területen él, ahol sok különböző útvonal van, akkor még mindig ugyanazt a futtatást végzi újra. Azonban a szabadban való futás alkalmat ad arra, hogy gyakoroljon barátaival, egy futó csoporttal vagy a kutyával, míg a futópad gyakrabban, mint egyéni tapasztalat.

Fizikai előnyök

Propulzió és sebesség

Az elemek

Biztonsági szempontok

A terep

Az unalomfaktor