Három napos diétás menüt a műtét előtt

A műtét meggyógyítja és életet takarít meg, de nem kockázatos. Valamilyen olyan alapvető, mint a diéta a műtét előtt befolyásolhatja az eredményt. Kezelőorvosa és aneszteziológusa egy preoperatív étkezési útmutatót fog biztosítani Önnek, amelyet követni fog, hogy elkerülje a szövődményeket, például a szívószagok tartalmát a tüdejébe. Ha a műtétet megelőző 12 órában eltér az előírt étkezési tervtől, tájékoztassa kezelőorvosát és aneszteziológusát.

2-3 nappal a műtét előtt

Egyél egyenletes kiegyensúlyozott étrendet sovány fehérjékkel, mint például csirke vagy hal, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék, gyümölcsök és zöldségek. Fókuszban kell tartani minden táplálkozási igényét az ételtől, mivel orvosa valószínűleg azt javasolja, hogy a műtét előtt egy héttel ne vegyen be vitaminokat. Győződjön meg róla, hogy elég B-vitaminokat kap, ami segít a szervezet immunitásában. A karcsú húsok, tejtermékek, zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák B-vitaminokat biztosítanak. Például zöldséghéj, teljes kiőrlésű pirítóst és alacsony zsírtartalmú tejet reggelire, pulyka- vagy tonhal szendvicset, majonézni, gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú tejet ebédelni, valamint halat, teljes kiőrlésű rizst és leveles zöldet Saláta vacsorára.

A Surgury előtti napon

A műtét előtti napon az orvos megkérheti, hogy a hüvelyesekből, gyümölcsökből és zöldségekből származó teljes gabonát és rostot elkerüljék, és a kórokozó speciális műtéti kórháza szerint két adagra korlátozza a tejterméket. Meg lehet dúsított szemek, mint például a fehér kenyér és a rizs, mivel ezek az élelmiszerek az emésztőrendszeren keresztül gyorsabban haladnak, mint az egész szemek. A műtét előtti minta étrendben van egy tál gabona és narancslé a reggelihez, csirke tészta leves, fehér ebéddel, és csirkemell burgonyával vacsorázni.

A műtét napja

Az American Society of Anesthesiologists biztosítja a preoperatív étrendet a biztonságos műtét biztosítása és a posztoperatív hányinger csökkentése érdekében. Azt tanácsolja, hogy a műtét előtt éjfél után ne fogyasszon szilárd ételeket vagy tejterméket. A műtét előtt legfeljebb két óráig tiszta folyadékokat kaphat. Jóváhagyott folyadékok: víz, kávé vagy tea tej nélkül, pép nélküli gyümölcslevek, üdítőitalok és sportitalok.

Korlátozott élelmiszerek

Kerülje az olyan élelmiszereket, amelyek nem rendelkeznek tápértékkel a műtét előtti napokban. Ez magában foglalja a cookie-kat, édességeket, zsetont és egyéb rozsdás ételeket. Hacsak orvosa nem hagyja jóvá, hagyja abba a szedést egy héttel a műtét előtt. Beszélje meg az orvosával szedett gyógyszereket, hogy megtudja, meddig tartja tovább őket. Néhány gyógyszer, amit az előírt módon adhat, míg másoknak a műtét előtt meg kell szüntetniük.