Melyik szójafehérjepor márka a legjobb ízű?

A nap indítása a szójafehérje-rázással lehetővé teszi a táplálkozást és az energiát, amire szüksége van a reggelen. Sok ember vesz egy edényt a szójafehérje-porból, összekeverje a vízzel és egy vagy két kortyot, miután olyan rosszul ízlel, hogy nem tudják lecsapolni. Ezután böngésznek az interneten vagy tárolják a polcokat egy jobb kóstoló szójafehérje por keresésére. A keresés eredménytelen lehet, mivel a legjobb szójaprotein-porok úgy vannak megtervezve, hogy a maximális mennyiségű fehérjét biztosítsák, és tömegüket sok palát befogadása érdekében állítják elő. Annak ellenére, hogy a különböző szójafehérjeporok különböző mennyiségű aromaanyaggal és édesítőszerrel rendelkeznek, a nagyszerű ízű italnak a kulcsa a tej, a gyümölcs és a fűszerek megfelelő kombinációja, amely minden nap ráncolja a rázkódást.

Koncentrált fehérje

A szójafehérje-izolátum egy száraz por élelmiszer-összetevője, amelyet zsíros szójabab-pelyhekből készítenek, amelyeket alkohol vagy víz formájában mosnak, hogy eltávolítsák a cukrot és az étrendi rostot, az Észak-Amerikai Soyfoods Szövetség szerint. Még akkor is, ha ez nem hangzik túlságosan étvágygerjesztőnek, a szójabab többi összetevőjétől való elkülönítés a fehérje-fehérjetartalmú, akár 95 százalékos fehérjetartalmú, majdnem szénhidrátos és zsírmentes fehérjéket is elpusztítja, és kényelmes módja annak, hogy megfeleljen a napi fehérje igényeinek.

Íz és fehérje tartalma

A szójafehérje-por egyes márkáit ásványi anyagokkal és vitaminokkal erősítik édesítőszerekkel és ízesítőszerekkel együtt. Ahelyett, hogy értékelné az ízesítő adalékanyagokat a szójafehérjét rázó keverékekben, meg kell keresnie egy olyan márkát, amely egy adagonként jelentős mennyiségű fehérjét biztosít, mondja David Heber, a “The L.A. Shape Diet” szerzője. A legtöbb felnőtt 46-56 gramm fehérjét igényel naponta, a Mayo Clinic szerint. Ez az útmutató segít meghatározni, hogy válasszon ízesített, illatosított, édesített vagy nem édesített szójafehérje porról.

Lé vagy tej?

Az egyik legfontosabb döntést, amellyel egy nagyszerű kóstoló szójafehérje-rázást kell létrehoznod, a folyékony összetevő, amelyet úgy választasz, hogy összekevered a szójaprotein-porral. Néhány ember választja a gyümölcslevet, és mások tejeket választanak. A Soyfoods Association a vanília szójafehérje-izolátum por keverékét ajánlja cukrozatlan szóimasszal. Az ízleléstől és az étrendtől függően megpróbálhatja a rázkódást egészben, sovány vagy nem zsíros tejjel. Megfontolhatja a mandula vagy a rizstej is.

Gyümölcsök és fűszerek

A tej mellett a választott gyümölcs nagy hatással van az ital kellemes illatára. A banánokat és az antioxidáns gyümölcsöket, például a szamócát, a málnát és az áfonyát próbálják kipróbálni. A gyümölcsök mellett gyümölcsök, mint például vanília, narancs vagy citrom kivonat, gyömbér, szerecsendió, fahéj vagy sütőtök fűszer hozzáadásával hozzáadhat ízeket.

További felhasználások és tárolás

A szójafehérje leggazdagabb formája a sima por, amelyhez nincs más összetevő is, mondja a Soyfoods Association. Egy másik ok arra, hogy elkerüljük az édesítőszerekkel és aromákkal előzetesen feltöltött szójafehérje porat, hogy a levesekhez, mártásokhoz, kenyerekhez és sült termékekhez hozzáadhatunk semleges ízesített fehérjetartalmú porokat, hogy elősegítsük ezen élelmiszerek fehérjetartalmát. Ha lezárt és száraz marad, a szójafehérje por több hónapig tart. A legtöbb márka a csomagolás használati dátumát tartalmazza.