Mi a teendő, ha terhes vagyok és rázni kezd, amikor nem eszem?

A várandós mamáknak egy mérföld hosszú listát kell kapniuk azokról a dolgokról, amelyeket terhességük során meg kell tenniük. Ez a lista gyakran magában foglalja az orvosok utasításait, hogy mit tegyenek maguknak, beleértve az egészséges, tápláló és kiegyensúlyozott ételeket és harapnivalókat egész nap. A szervezetnek rendszeres tápanyag- és folyadékellátásra van szüksége, hogy folytathassa a növekvő baba támogatását. Ha a terhes nők nem eszik, akkor kezdik ingatagodni, szédülni és könnyedén érezni magukat, és még akkor is elájulhatnak, mert vércukorszintjük túl alacsony.

Alacsony vércukor

A remegés gyakori oka, ha a terhes nők egész nap nem fogynak, az alacsony vércukorszint, mondja a Parents.com. Ez azért fordul elő, mert a terhesség megváltoztatja, ahogyan a szervezet a cukrot feldolgozza, és a rendszeres étkezések és rágcsálók nélkül túl alacsony szintet eredményez. Az alacsony vércukorszint is szédülést és könnyedet okozhat, és a karjaid és a lábad rázza.

Étkezési

A legmegfelelőbb módja annak, hogy megelőzzük és megállítsuk a remegést, amely úgy tűnik, hogy összefüggésbe hozható a nem evéshez, enni. Ha kellemetlen érzést érez, vagy nincs sok étvágya, próbálja meg a napvilágot a szelíd ételeket, nehogy túlságosan éhes legyen, és a vércukorszint túl alacsony legyen. Snack friss vágott gyümölcsökről és zöldségekről, teljes kiőrlésű kekszekből vagy talán egy mogyoróvaj szendvicsből. Amikor úgy érzed magad, hogy reszketni kezdesz, ülj le, és kérdezd meg valakit, hogy hozzon magának egy kis vizet és egy snacket. Egyél, igyál és pihenjen, amíg jobban érzed magad, és ne felejtsd el, hogy a nap folyamán gubancolódj.

Ivóvíz

Fontos megjegyezni, hogy sok folyadékot inni a terhesség alatt. Ha nem iszol elég, akkor a vízszárazság miatt ingerlékezhet vagy szédülhet, mondja a Baby Center. Ha az időjárás meleg vagy ki vagy izzadva, győződjön meg arról, hogy felszívja a folyadék bevitelét. Ellenkező esetben legalább nyolc-tíz pohár vizet inni kell naponta, hogy megfelelően hidratálhasson.

A doktornő hívása

Ha a rázkódása elhagyja, ha egyszer megeszed, és rendszeresen enni, akkor valószínűleg nem kell aggódnia, de nem fog fájni említést tenni az orvosának a következő látogatás során. Ha továbbra is ingatag, szédül vagy még halványan érezheti magát, hívja a szülésznőjét, hogy tudja, mi folyik itt. Keresse fel kezelőorvosát, ha a remegés vérzéssel, szokatlan fejfájással, vagy a testben fellépő bizsergés vagy zsibbadás kíséri.