Mi az alkoholisták névtelen előnyei?

Az 1935-ben alapított Alkoholisták névtelen lett az egyik legnépszerűbb alkoholfüggő kezelési program. Azok számára, akik csatlakoznak, az AA támogatási rendszert kínál az alkoholizmus leküzdésére, amelyet az alkohol szellemi és fizikai függőségének határoz meg. Az AA modell arra összpontosít, hogy ösztönözze a tagokat, hogy rájöjjenek az ivásukról és az őket körülvevő emberekről. Más előnyök közé tartozik a könnyedséggel kapcsolatos kérdések bizalmas, alacsony kulcspozícióban történő megvitatásának lehetősége, amely elősegíti a személyes felelősségvállalást és a jobb kezelési képességeket.

A megközelítés egyszerűsége

Az AA megközelítésének lényege az absztinencia 12 lépéses programja. Egy alkoholista, aki követi a lépéseket, azzal kezdődik, hogy nem tudja kontrollálni ivását, készen áll a saját fogyatékosságainak felülvizsgálatára és hajlandó arra, hogy megváltoztassa azokat a másokkal szemben, akiket az ő cselekedetei okoznak. Ahelyett, hogy megígérte volna, hogy örökké megáll, az alkoholláktól elkötelezik magukat, hogy naponta egyszer élnek ivás nélkül. Semmi sem szükséges ahhoz, hogy a tagság elhagyja az ivást.

Támogatás és megerõsítés

Az Alcoholics Anonymous világszerte támogatja az alkoholistákat, hogy segítsenek egymásnak józanul, az “Alkoholista Anonymous: egy rövid útmutató az alkoholisták számára névtelen”, állítja. Ezeknek az erőfeszítéseknek a fő helyszíne a helyi AA fejezettalálkozók, ahol a tagok megvitathatják küzdelmüket az alkohollal és megerősíthetik egymás elhatározását, hogy kilépjenek. A Massachusetts General Hospital által végzett Addiction Medicine orvosi vizsgálat szerint az AA programokban való részvétel legnagyobb előnye a másoknak a helyreállításban való részvételének lehetősége, akik támogathatják a pozitív stratégiákat és viselkedéseket.

A megközelítés alkalmazkodóképessége

Az AA megközelítése olyan viselkedés megerősítésére és modellezésére épül, amely segíti tagjainak az ivás abbahagyását, amelyet különböző technikák alkalmazásával valósítanak meg, például a célok meghatározását, az ivási helyzetek elemzését és az alternatív kezelési stratégiákat. Alkohollal való visszaélés. Ezt a megközelítést a nyolcvanas évek közepe óta alkalmazzák számos speciális kezelési környezetben, például közösségi központokban, alapellátási intézményekben és iskolákban, amelyeket a közösség vagy a beteg körülményeihez igazíthatók, akik segítségre szorulnak.

Erőforrás bíróságok számára

Az AA programok erőforrást kínálnak a túlterhelt bírósági ügyek enyhítéséhez, miközben a bíráknak át kell alakítaniuk a bűnelkövetők életét, a 2010 tavaszán megrendezett “hírlevél a szakemberek számára” szerint. A cél az, hogy megtörjük az elkövetők “forgóajtót”, akik újra és újra átmennek a rendszeren. A bírósági idő és erőforrások eltömődése helyett a vádlottak számára az AA megkülönböztető támogatási struktúrájával lehetősége nyílik arra, hogy józanul legyen. Amint azt a hírlevél is jelzi, az AA megközelítésének stabilitása és folytonossága egyre nagyobb népszerűségben van azon joghatóságokkal szemben, amelyek különleges kábítószer- és alkohol bíróságokat hoztak létre az elkövetők felelősségre vonására.