Miért kellene a diákok egészséges ételt fogyasztani?

A hallgatóknak egészséges ételeket kell fogyasztaniuk az akadémiai siker elérése, a megfelelő növekedés és fejlődés megtapasztalása és a krónikus betegségek megelőzése érdekében. A serdülő és a felnőttkori elhízás továbbra is komoly problémát jelent az egész országban, a felnőtt amerikaiak 34% -a elhízott és 34% túlsúlyos. A 12 és 19 év közötti serdülők 18 százaléka elhízott, akárcsak a 6-11 éves gyermekek 20 százaléka és a 2-5 évesek 10 százaléka. Az elhízás járvány megelőzése és visszafordítása érdekében elengedhetetlen, hogy a diákok egészségesen fogyasztanak.

Az egyik tanulmány a “Journal of School Health” februári kiadásában megjelent tanulmány szerint a táplálkozási módosítások hatását vizsgálta, például a napi fogyasztás kiküszöbölését, a középfokú város iskolai körzetében hatodik osztályosok közötti akadémiai teljesítményt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az elfogyasztott diákok ételeiben és italaiban bekövetkezett változások pozitív hatást gyakoroltak az akadémiai előrehaladási pontszámok standardizált mérésére. Az étrendi változások mellett ez a tanulmány magában foglalta a diákok fizikai aktivitásának növekedését is, ami azt sugallja, hogy ez az egészséges táplálkozás és testmozgás kombinációja jelenti a leginkább az akadémiai teljesítményt.

Sok amerikai, különösen a diákok, étrendet fogyasztanak a transz-zsírokban a feldolgozott élelmiszerekből. Egy, a PLos ONE 2011 januárjában közzétett hatéves tanulmány 12 059 embert és a depresszió szintje és a transz-zsír bevitel közötti összefüggést vizsgálta. A kutatók szerint a depresszió kockázatának 48 százalékos növekedése volt a leginkább transz-zsírok fogyasztói között. A vizsgálat fő szerzője, Almudena Sanchez-Villegas, a Las Palmas de Gran Canariaclaims Egyetem megelőző orvostudományának docense. Azt állítja, hogy a transzzsír a neurotranszmitterek gyulladását okozza, amelyek elengedhetetlenek a hangulat szabályozásához. A diákok csökkenthetik a depresszió kockázatát azáltal, hogy csökkentik vagy megszüntetik a feldolgozott élelmiszerek mennyiségét.

Az USDA szerint a gyermekek mindössze 2 százaléka betartja a Food Guide Pyramid ajánlásait, és 16 százalékuk nem tartja be. A diákok kevesebb mint 15 százaléka megkapja a gyümölcs ajánlott ételeit, és kevesebb mint 20 százaléka megkapja az ajánlott zöldségek adagját. A legtöbb iskoláskorú gyermek sem kap megfelelő mennyiségű gabonát és kalciumot, és túl sok telített zsírt fogyaszt.

Ha a diákok nem fogyaszthatnak egészséges étrendet, akkor krónikus betegségek, például a rák, a szívbetegség és a cukorbetegség fokozott kockázatával szembesülnek. Az USDA “Segítség a diákoknak megtanulni, hogy egészségesen eszik” című könyv szerint a szegény étkezési szokások és a nem megfelelő testmozgás évente 300 000 halálesettel kapcsolatos. Ráadásul a rossz táplálkozási szokások miatt bekövetkező krónikus betegségek egészségügyi költségei elérik a 71 milliárd dollárt évente. Ha a diákok olyan egész életen át tartó egészséges szokásokat foglalnak magukban, mint a korai életkor táplálkozási tápláléka, akkor képesek lesznek csökkenteni és megakadályozni a rossz táplálkozással járó krónikus betegségek egészségügyi költségeit és halálát.

Akadémiai előadás

A depresszió csökkentése

A diákok nem teljesítik az iránymutatásokat

következmények