Vitaminokat, amikor fáradtnak érzi magát

A fáradtság mögött álló bűnöző ugyanolyan ártatlan lehet, mint a rossz alvási szokások valami sokkal súlyosabb dologhoz, például táplálkozási hiányosságokhoz. Ha egy csésze kávé nem fogja érezni magát, beszéljen orvosával a lehetséges okokról. A vérmunka segítségével felfedezheti, hogy egy vagy több vitaminban hiányos vagy, ezért letargikusnak érezheti magát.

Határozza meg a hiányosságot

Mielőtt elkezdi a vitaminokat azzal a feltételezéssel kezdeni, hogy növelhetik az energiát, beszéljen orvosával. Miközben növeli az egyes vitaminok és ásványi anyagok fogyasztását, növelheti az energiát, ha hiányos, akkor nem sok, ha nem vagy. Az orvos által elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, amikor krónikus fáradtságra panaszkodnak, kizárják más betegségeket, vagy megerősítik a hiányosságot. Beszéljenek a potenciális vérvizsgálatokról, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mit szeretne rendelni a laborból – a táplálkozási hiányosságok tesztelése nem része a teljes vérképvizsgálatnak.

Növelje a B-12-et

Bárhol, ahol az amerikaiak 15 és 40 százaléka hiányzik a B-12-vitaminban, ez segít a szervezetnek a DNS-be új sejtekké alakítása, vörösvérsejtek létrehozása és az élelmiszer energiává alakítása. Anélkül, hogy elegendő B-12 lenne, lehet, hogy nincs energiája, valamint nehezen tud emlékezni dolgokra, bizsergésre vagy zsibbadásra a kezekben vagy lábakban, hangulati ingadozásokkal vagy ingerlékenységgel. A vegánok különösen hajlamosak a hiányosságra, hiszen a B-12 természetesen állati eredetű termékekben van, mint az 50 év felettiek, mert csökken a vitamin elnyelésének képessége. Célja, hogy napi 2,4 mikrogramm B-12-et kapjunk a hiány és a fáradtság megelőzésére. A vitamin természetesen állati termékekben, valamint dúsított élelmiszerekben is előfordul, a kagylóból, a marhahúsból, a tojásból, a tejtermékekből és a dúsított reggeli gabonafélékből vagy a táplálkozási élesztőből származó javításra.

Növelje a D-vitamint

Alacsony D-vitamin szint – azok, amelyek a normál szinten a 30 nanométer / ml-nél kisebbek – krónikus fáradtság szindrómát eredményezhetnek. Míg a D-vitamin megtalálható a zsíros halakban, a tojássárgája és a lágyított tejtermékekben, a D-vitamin testének 50-90 százaléka érinti a bőrét a napfénynek kitéve. Ha beltéren dolgozik, rendszeresen használja a napfényt vagy sötét bőrű, a fáradtságot a hiányosság tünete lehet. Megakadályozza, hogy a napi 15-20 percet naponta legalább 40% -kal bőrt lehessen kitéve. D-vitamin kiegészítést is kaphat, hogy felnőttek számára elérje a 600 nemzetközi egység ajánlott szintjét naponta.

Vegyünk egy ásványi hiányosságot

Ez nem csak egy vitaminhiány, amely fáradtságot okozhat. Lehet, hogy növelni szeretné a vas, ásványi anyag felhasználását, különösen akkor, ha súlyos menstruációs időszak vagy terhes nők vagy, ha ételmünk részeként kerüljük a húst. Beszéljen kezelőorvosával a vas kiegészítéssel, hogy kielégítse napi ajánlását 8 milligrammra egy férfi és 18 milligramm egy nőstény esetén. Ha terhes vagy, akkor még többre van szüksége – napi 27 milligramm. A jó vas táplálékforrások közé tartoznak a dúsított reggeli gabonafélék, osztriga, fehérbab, lencse és spenót. Ezenkívül a magnéziumhiány a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint fáradtságot okozhat, de több tudományos vizsgálatra van szüksége. Zöld leveles zöldségek, mandula, kesudió és szója tej mind jó ásványi forrás.

Élelmiszer Vs. Kiegészítés

Általánosságban, a kiegyensúlyozott étrend tele termékek, teljes kiőrlésű szemek, sovány fehérje és alacsony zsírtartalmú tejtermékek ad minden vitaminokat és ásványi anyagokat, amire szüksége van naponta. A túl sok vitamin és ásványi anyag felvitele növeli a toxicitás kockázatát. De beszélj orvosoddal a hiányosság korrigálásának legjobb módjáról, egyes esetekben – például, ha a B-12 hiánya miatt véletlen vérszegénységben szenved – az étrend megváltoztatása nem oldja meg a problémát.