A cukor és fehér liszt eltávolításának hatása az étrendből

A cukor és a fehér liszt a szénhidrátok három leggyakoribb formáját tartalmazza: cukrok és keményítők. Bár a cukor példa egy egyszerű szénhidrátra és a fehér liszt példa egy összetett szénhidrátra, mindkettőnek van a nettó hatása a gyors metabolizmusnak, ami tüskéket okozhat a vércukorszintekben. Mivel ezek az anyagok metabolizálódnak, táplálkozási értékük hiányában a cukor és a fehér liszt elvonása az étrendből kedvező hatást gyakorolhat az egészségére.

Táplálás

A Nutrient Facts szerint egy online tápanyag adatbázis, 2 teáskanál granulált cukor biztosít 30 kalóriát, 8 gramm szénhidrátot, és nincs más táplálkozási értéke. Ugyanolyan mennyiségű nem feljavított fehérliszt biztosít 20 kalóriát, 4 gramm szénhidrátot, és még nincs más táplálkozási érték. A dúsított liszt kis mennyiségű riboflavint, tiamint, niacint és folsavat biztosít.

Azonosítás

Felicia Drury Kliment szerint a “Ételed van az anyagcseréért” szerzője szerint az élelmiszerben található rosttartalom határozza meg, hogy az anyagcserék milyen gyorsan fejlődnek. A szálakban magasabb élelmiszerek hosszabb ideig emésztik fel, és lassú ütemben felszabadítják a vércukorszintet. Ezzel ellentétben a finomított élelmiszerekben lévő cukor és keményítő gyorsan metabolizálódik, és egyszerre felszabadítja a glükózt a véráramba. Mivel a vércukor tüskék, a hasnyálmirigy kezd nagy mennyiségű inzulint kiválasztani, ami stimulálja a glükóz felszívódását a sejtekbe és a test szöveteibe. Kliment szerint ez az inzulin túlterhelés azt eredményezi, hogy a vércukorszint emelkedni kezd, és éhségérzetet ébreszt, ami ciklikus glükóz indukálta étkezési vágyakat eredményez.

Lehetséges

Kliment kijelenti, hogy mivel a cukor és a fehér liszt ösztönzi az étvágyat, és az étkezési vágyakozást eredményezik, akkor lehet, hogy súlygyarapodást eredményeznek. Ezenkívül a táplálkozási érték hiánya hatással lehet az általános egészségi állapotára, ha folyamatosan választja az összetevőket tartalmazó élelmiszereket, nem pedig a tápanyagokat. Végül a cukorbetegség kialakulásának vagy súlyosbodásának kockázata jelentősen megnő, ha étrendje nagy mennyiségű finomított ételeket, például cukrot és fehér lisztet tartalmaz.

Hatások

Dr. Gabe Mirkin, a szerző és a multidiszciplináris egészségügyi szakember szerint a finomított szénhidrátcukor és a fehér liszt elvonása az étrendből javítja az egészségi állapotát. Dr. Mirkin kijelenti, hogy az elhízás és / vagy cukorbetegség kialakulásának kockázatának növelése mellett a finomított szénhidrátok növelik a magas koleszterinszint és magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

Megoldás

Csakúgy, ahogy a rossz típusú szénhidrátok negatívan befolyásolják az egészségét, így kiküszöbölhetik a szénhidrátokat az étrendből. A szénhidrátok biztosítják az energiát a szervezetnek és az agynak kell működnie és életben kell maradnia. A Harvard School of Public Health kijelenti, hogy a finomított szénhidrátok helyett összetett szénhidrátokat, például teljes kiőrlésű gabonát, régimódi zabpehelyet, barna rizst és szárított babot választanak ki, amely nem károsítja magát.