A normális súly egy öt lábas, hét hüvelykes magas nőnek

A testtömegindex vagy a BMI táblázatok a “normális” szót használják az alulsúlyozott és a túlsúlyos szintek közötti súlyozáshoz tartozó személyek tömegének kategorizálására. Magassága és súlya határozza meg a BMI-t. A súly-a-magassági táblázatok a “kívánatos” helyett inkább a normál értéket használják, de az ajánlott súlytartományok táblázatait a javasolt normál súlytartományok BMI tábláinak előfutára tekintik. Sok orvos használja az “ideális” szót ahelyett, hogy normális vagy kívánatos lenne.

Jelentőség

A normális testsúly fenntartása fontos, mert a túlsúlyos emberek nagyobb valószínűséggel komolyan megbetegednek és meghalnak. Tanulmányok kimutatták, hogy a túlsúlyos, középkorú férfiak és nők nagyobb eséllyel fenyegetnek, mint az “Egy meghívás az egészségre”, egy egyetemi tankönyv. A vastagbélrák, a cukorbetegség, az epekő, a szívbetegség és a magas vérnyomás nagyobb kockázattal jár, ha a testsúlya a normálérték fölött van. Az elhízás jobban károsítja a szívet, mint a dohányzás, a tankönyv jelentései.

mérések

A hivatalos magasság a súly-a-magasság asztalnál a távolság a fej teteje és a láb alja, ha visel cipőt 1-es sarok. Talán úgy gondoltad, hogy 5 láb 6 hüvelyk magas voltál, de normális súlya 3 kiló magasabb, ha 5 láb 7 colos cipőt visel, az asztal szerint. A nők hivatalos súlya az asztalra a 3 £ -as beltéri ruházati cikkek és a férfiak hivatalos súlytényezői 5 fontban a beltéri ruhákban.

Body Frame

A normális testsúly függ a testkeretétől a súly-a-magassági táblázatok szerint, de nem a BMI táblázatok. A táblázat nem határozza meg a testkereteket, de közepes, ha az egyik keze hüvelykujjával és középső ujjával megérintik egymást, amikor az ellenkező csuklójuk köré tekeri őket, nagyok, ha nem és kicsiek, ha átfedik egymást. Ha egy 5 láb 7 hüvelykes nő, normális testsúlya 123-136 font, ha van egy kis keret, 133-147 font, ha közepes keret és 143-163 font, ha van egy nagy keret.

Férfiak Vs. Nők

A neme nem releváns a BMI-táblázat szerint. Normál súlya 121-158 font, ha egy 5 láb 7 hüvelykes nő vagy férfi. Ezeket a számokat olyan asztalnál nézheti meg, amely a súlyát mutatja, ha normális BMI-je van – a BMI 18,5 és 24,9 között van. Túlsúlyos vagy, ha van 25 BMI. A nőknek több a testzsírja, mint a férfiak, ezért az 1998-as döntés, hogy megszabaduljon a külön BMI táblázatoktól, az egyik oka annak, hogy a táblák hibásak, a Slate magazin “Beyond BMI” cikke szerint.

Testtípus

A testsúly csak az egyik módja annak meghatározására, hogy fennáll-e az elhízással kapcsolatos betegségek veszélye. Kevésbé kockázatosak vagytok, ha körte alakú teste több fontot tartalmaz a csípőjén és a combján, mintha egy alma alakú teste lenne, amely több fontot jelent a derekánál. A nőknek aggályosnak kell lenniük, ha derékuk több mint 35 centiméter körül van, az “Meghívás az egészségre” szerint.