Mi a vörös szemek és sötét karikák jelentése a gyermekek szemében?

Vörös szemek és sötét karikák a szem alatt egy olyan állapot tünetei, mint allergiás kötőhártya-gyulladás. A Merck kézikönyv szerint az egyének mintegy 20 százaléka szenved ilyen állapotban. A kezelés az allergének kicsapódásának elkerülésével, a pulton vagy a vényköteles gyógyszereken és allergiás felvételeken keresztül történik. Lásd gyermekének orvosa, ha a tünetek a kezelés ellenére is fennállnak.

Okoz

Az allergiás kötőhártya-gyulladást általában a légúti allergének okozzák. A leggyakoribb kiváltó tényezők közé tartoznak a pollen, az állati rost, a penész, a poratka, a parfüm és a cigarettafüst, jegyzi meg az American College of Allergy, Asthma és Immunology.

típusai

A szezonális allergiás kötőhártya-gyulladás bizonyos szezonokban, például tavasszal vagy nyáron fordul elő, és általában a pollen okozza. Az évelő allergiás kötőhártya-gyulladás az év bármely szakában előfordulhat, és jellemzően a petárdák, a poratka és a toll okozzák. Az örök allergiás kötőhártya-gyulladás az allergiás kötőhártya-gyulladás legsúlyosabb típusa, jegyzi meg a Merck kézikönyv, és általában az öt és húszéves korú férfiakat érintette, akiknek korábban asztma, szezonális allergia vagy ekcéma fordult elő. Általában tavasszal fordul elő, és az ősszel vagy télen megoldódik.

Tünetek

Gyermeke panaszkodhat vörös, viszkető, égő, fájdalmas, vizenyős vagy duzzadt szemmel. Sötét körök alakulhatnak ki a szeme alatt, melyeket “allergiás shingereknek” neveznek. A nyári allergiás kötőhártya-gyulladás fájdalmas fekélyeket okozhat a szaruhártyán, ami látásvesztéshez vezethet. Az allergiás kötőhártya-gyulladás allergiás orrnyálkahártya-gyulladással vagy anélkül is megjelenhet, ami nyálkahártya, viszkető, fülledt orr és tüsszentés formájában jelentkezik.

Kockázati tényezők

Az allergiában szenvedő gyermekek hajlamosak az allergiák kialakulására, bár minden gyermek érzékeny.

Kezelés

A legjobb kezelés a megelőzés. Próbálja meg elkerülni az ismert allergéneket, amelyek a gyermek tüneteit okozzák. Az ellensúlyozó gyógyszerek, például a szájon át alkalmazott antihisztaminok és a szemcseppek felhasználhatók a tünetek enyhítésére. A decongestáns szemcseppek a véredények összehúzódásával járnak a szemen, hogy eltávolítsák a bőrpírt és csökkentsék a duzzanatot. Kombinációs dekongestáns és antihisztamin szemcseppek is rendelkezésre állnak viszkető szemek enyhítésére. Ezek a cseppek biztonságosan használhatók háromnál idősebb gyermekeknél, de két vagy három napnál hosszabb ideig nem szabad használni, mivel ez fokozhatja a bőrpír és a duzzanatot. Mesterséges könnyeket lehet használni az irritált, száraz szem megnyugtatására és minden korosztály gyermekei számára biztonságos.

Lásd gyermekének orvosa, ha ezek a konzervatív intézkedések nem segítenek. Bőrallergiás vizsgálatokat végezhet, valamint erõsebb gyógyszereket vagy allergiás felvételeket írhat fel.

Mikor kell látni a doktort?

Az American College of Allergy, Asthma & Immunology ajánlja ezeket a tippeket a megelőzéshez: ne hagyja, hogy a gyermek kijutjon, amikor a penész és a pollen szintje magas, használd a légkondicionálót a házadban és az autóban, tedd napszemüveget a gyermekedre, Hogy az allergéneket távol tartsa a szemtől, győződjön meg róla, hogy a gyermeke nem dörzsölje a szemét, a gyermekágyat és párnákat takarja az “atka borítóval”; Mosodai ágyneműt gyakran, ne engedje a kedvence a gyermek hálószobájában, és próbálja azt megtartani otthonában; távolítsa el a szőnyegeket vagy a szőnyegeket, hogy csökkentse a porlasztás és a por felhalmozódását, rendszeresen tisztítsa meg házát, és győződjön meg róla, hogy gyermeke megmenti a kezét A háziállatok megérintése után.

Megelőzés