Miért nehezebb lélegezni az edzés után?

Az edzés után, hogy az edzés után megragadja a lélegzetét, érthetően felborul. Ha nem kap elég oxigént a tüdejében, szédülést és szédülést érezhetsz, ami elég ahhoz, hogy megakadályozza a munkát. A légzéscsillapítás okainak megértése a testmozgás után jobb megértést érhet el, hogyan reagálhat és miként akadályozhatja meg a problémát a jövőben. A lélegzet ellenõrzésével Ön képes lesz arra, hogy az edzést biztonságos és teljesítõ életstílú részévé tegye.

A természetes okokon túlmenően, mint például a túlzott expozíció vagy a testnek a testmozgásra gyakorolt ​​hatása, a testmozgás utáni nehéz légzés általában két kérdés eredménye. Az első, a testmozgás által kiváltott asztma vagy a hörgőszűkület olyan állapot, amelyben tünetek hasonlítanak az asztmás támadásokéhoz, mint a megerőltető edzés. A tünetek általában 10-15 percet tesznek ki a testmozgás után, és olyan szűkített légutak eredménye, amelyek megnehezítik a lélegzést, sípoló, köhögési és mellkasi fájdalmat okozhatnak. A második feltétel, a krónikus obstruktív tüdőbetegség, a romló tüdők és a nyálka túltermelésének eredménye, ami megnehezíti a lélegzést.

A kockázati tényezők és a múltbeli problémák nagyobb nyomokat adhatnak arra vonatkozóan, hogy mi okozza a szűkített légzést edzés után. Ha túlsúlyos vagy asztmát diagnosztizál, akkor nagyobb valószínűséggel szenved a terhelés által kiváltott asztmás rohamokban. Mégis, azok, akiknél nem diagnosztizálták az asztmát, szenvedhetnek a testmozgással indukált asztmától. A gyakorlat és a környezeti feltételek súlyosbíthatják a tüneteit – különösen a hideg, száraz levegőt, az erős gőzöket vagy szennyeződéseket és egyéb allergéneket – Ha krónikus bronchitisszel diagnosztizáltak, gyakran gázok vagy füstök égnek, vagy dohányzók, a COPD a Valószínű bűnös. Ha egyszerűen túlsúlyos vagy nem gyakorolt ​​egy ideig, a légzési veszteség az overexertion és a természetes reakció a szervezet oxigénes vérének megnövekedett igényéhez vezethet.

Ha az edzőteremben vagy a futáson vagy, és a mellkasi szorító érzésed van, nyálkás köhögéssel vagy lélegzettel és lélegzettel küzd, akkor lassan csökkentse a testmozgás sebességét. A hirtelen leállítás hirtelen felborulást okozhat, mivel az impulzus sebessége lelassul. Séta lassan, amíg el nem éri a lélegzetét. Ha kezelőorvosa mentő inhalátort írt elő, akkor bölcsen kell beadnia a gyógyszert, ezért mindig szorosabban kell gyakorolnia az inhalálót. Vegyünk egy italt a vízből, és mély lélegzetet veszünk, mielőtt folytatnánk az alacsony hatású edzést.

Beszélgetés az orvosával a tünetekkel kapcsolatban a legjobb módja annak, hogy megelőzzük a pánikszerű, légszomjú érzést a testmozgás során. Előírhatja az asztma megelőzésére szolgáló gyógyszereket, és javasolhat olyan gyakorlati módszereket, amelyek megfelelnek az Ön feltételeinek. Általánosságban elmondható, hogy a megállók és a beindításokat igénylő testmozgás a legjobb, mivel időt ad a légzésre, és lassan növeli a tevékenység szintjét. Úszás, jóga, tánc és séta ideális. Ha dohányos vagy, azonnal kiléphet a légzés során fellépő drámai javulásból, mert a dohányzás súlyosbíthatja az asztmát és a COPD tüneteket.

Okoz

Kockázati tényezők

Mit kell tenni

Megelőzési módszerek