Milyen előnyökkel jár a lime juice a vízben?

A teljes napi vízzel való iváshoz a testet hidratálják anélkül, hogy kalóriát vagy cukrot fogyasztanának, de néhány pohár után nem biztos, hogy kedveskednének a víz kellemetlen ízeinek. Ahelyett, hogy egy ízesített italra váltaná, készítse el a sajátját, ha egy friss lime lé ékét az üvegébe szorítja. Így biztosítja az ízletes italokat, amelyek nem károsítják egészségét.

Figyelembe véve a kalóriákat

Az ivóvíz limefehérje egyszerű előnye, hogy több kalóriát nem növeli a kalóriabevitelét. Az üdítő italok és a gyümölcslevek több száz kalóriát tartalmazhatnak, de a víz nem tartalmaz kalóriát, és a negyed negyedéből származó gyümölcslé csak 3 kalóriát tartalmaz. Ha a súlycsökkenés elkerülése érdekében megpróbálja lefogyni vagy általában megfigyelni a kalóriabevitelt, akkor a mész víz ideális italválaszték.

Kerülje el a kiszáradás szövődményeit

Az átlagos amerikai bárhol 2,7 liter és 3,7 liter vizet inni, a nemtől függően, de a lakosság 75 százaléka dehidratálódik, az Idaho State Family Planning szerint. Az ivóvíz halkalommal elegendő finom ízű ízeket adhat ahhoz, hogy az ajánlott vízmennyiséget inni tudja. A megfelelő hidratáció csökkentheti a rák kockázatát, elősegítheti a vesék egészséges működését, megtarthatja izmait és segítheti az egészséges bélmozgást.

Egészséges választás a cukorbetegek számára

A cukorbetegeknek óvatosnak kell lenniük a diétájukban levő italokkal kapcsolatban, és a víz lime-lével egészséges választás. Az American Diabetes Association javasolja a víz hozzáadásához lime-gyümölcslevet, hogy frissítő italt adjon, amely nem befolyásolja a vércukorszintjét. A cukorbetegeknek szánt egyéb biztonságos italok, például a kávé és a diétás szóda negatív mellékhatásokkal járhat. A kávé koffein szorongást és rossz minőségű alvást eredményezhet, míg a diétás szóda gyakori fogyasztása számos egészségügyi komplikációhoz vezethet, beleértve a súlygyarapodást és a cukorbetegség fokozott kockázatát.

Növelje a C-vitamin bevitelt

A limes a C-vitamin egészséges forrása, és míg a mész egynegyedéből származó gyümölcslé csak 3,3 milligramm C vitaminnal rendelkezik, habár ivóvízzel és mészfűzel készítik el ezt a fontos vitamint. A felnőtteknek napi 75 és 90 milligramm C-vitamint kell kapniuk, több pohár vizet tartalmazó lime-lé pedig ezen iránymutatás jelentős részét teszi ki. A National Institutes of Health szerint a C-vitamin rendszeres bevitele csökkentheti a rák kockázatát.